Jakub Forgács Hokej

Tréner Chudý po zápase s Piešťanmi: Podali sme veľmi zlý výkon, málo sme korčuľovali

Banskobystričania nastúpili proti Piešťanom len s piatimi obrancami a v zostave im chýbalo aj niekoľko útočníkov, keďže v čase oficiálneho dátumu zápasu nefigurovali na súpiske tímu spod Urpína. Možno aj to sa odzrkadlilo na tom, ako vyzeralo toto stretnutie.

Ilustračný obrázok k článku Tréner Chudý po zápase s Piešťanmi: Podali sme veľmi zlý výkon, málo sme korčuľovali
Zdroj: TASR

Banskobystričania nastúpili proti Piešťanom len s piatimi obrancami a v zostave im chýbalo aj niekoľko útočníkov, keďže v čase oficiálneho dátumu zápasu nefigurovali na súpiske tímu spod Urpína. Úvod duelu sa niesol vo vlažnom tempe a diváci veľa vzruchu na ľade nevideli. Zo sedačiek ich zodvihol až zákrok domáceho brankára Wiikmana, ktorý v 15. minúte zneškodnil Kutálkovu ideálnu príležitosť na otvorenie skóre. Piešťany však na ďalšiu možnosť nečakali dlho a už v 17. minúte skórovali. Mišura po zaváhaní Handlovského získal puk, posunul si ho na os klziska a strelou nad vyrážačku prekonal Wiikmana – 0:1.

Začiatok druhého dejstva patril Bystričanom. Po úvodnom nápore prišlo v 25. minúte zakončenie Matoušeka, ktoré Šúrek dokázal vyraziť, ale na dorážku Kafku už bol prikrátky. Domáci potrebovali na obrat len 13 sekúnd. Ihneď po buly v stredovom kruhu a nasťahovaní sa do útočnej tretiny prišla Kadurova bomba, puk ostal voľne poskakovať na bránkovisku a Bendík ho bez problémov doklepol do siete – 2:1. Následne však „barani“ poľavili, v rozohrávke kopili viacero chýb, na čo hostia nedokázali reagovať vyrovnávajúcim gó­lom.

V 45. minúte mohla Bystrica viesť už 3:1, Kafka s Preisingerom však nezakončili presne prečíslenie 2 proti 1. Domácich mohol tento moment mrzieť, pretože v 51. minúte skúsil šťastie z rohu klziska Filip Hudec a jeho strela sa so šťastím od Wiikmana odrazila do siete – 2:2. O dve minúty neskôr mohol prinavrátiť domácim tesné vedenie Handlovský, v oslabení však Šúreka neprekonal. Víťazstvo na svoju stranu mohli nakloniť aj „havrani“, Rais ale opečiatkoval len žŕdku Wiikamnovej bránky. O víťazovi napokon rozhodlo predĺženie, ktoré trvalo len 50 sekúnd. O zisku dvoch bodov pre Piešťany rozhodol Brňák.

Hlasy po zápase

Miroslav Chudý, tréner Banskej Bystrice: „Podali sme veľmi zlý výkon, málo sme korčuľovali. Zápas dopadol asi tak, ako mal. Piešťany si dnes zaslúžili body a nielen dva, ale aj všetky tri.“

Jozef Krišák, asistent trénera Piešťan: „Na stretnutie sme nastúpili s taktikou prehusťovania stredného pásma a rýchlych protiútokov. V prvej tretine sa nám to darilo, v koncovke sa však naďalej trápime a nie sme efektívni. V tretej tretine sme sa zdvihli, šťastne sme vyrovnali. Nakoniec sme veľmi radi, že sme konečne vyhrali a bodovali.“

HC'05 Banská Bystrica – ŠHK 37 Piešťany 2:3 pp (0:1, 2:0, 0:1 – 0:1)

  • Góly: 25. Kafka (Matoušek, Handlovský), 26. Bendík (Kadura) – 17. Mišura (Klempa, Kutálek), 51. F. Hudec (Toman, Konečný), 61. Brňák (Kutálek)
  • Rozhodovali: Stano – Korba, Rovenský
  • Vylúčení: 4:2
  • Presilovky a oslabenia: 0:0
  • 1 057 divákov

Foto: ilustračné

Barani Piešťanom podľahli až v predĺžení
1
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM