Jakub Forgács Hokej

Tréner Chudý o stretnutí s Trenčínom: Zápas pripomínal play-off zásluhou oboch mužstiev

Bystrickí hokejisti vycestovali na zápas do Trenčína. Súboj tabuľkových susedov v prvej tretine gól nepriniesol, hoci sa hral rýchly a technický hokej. Nakoniec sa však diváci dočkali až troch presných zásahov.

Ilustračný obrázok k článku Tréner Chudý o stretnutí s Trenčínom: Zápas pripomínal play-off zásluhou oboch mužstiev
Zdroj: TASR

V 10. min Mikulov forčening znamenal puk pre Duklu. Dudášov pokus od modrej skončil iba na betóne brankára Wiikmana. O štyri minúty sa dostal k odrazenému puku Švec. Jeho tvrdý pokus spoza obrancu mieril tesne vedľa. V 15. min sa z pravej strany vrútil do útočného pásma Róth, ale Konrád mu zmenšil strelecký uhol a jeho pokus chytil. Banskobystričania dokázali Trenčanov zatlačiť pred bránu. Pokus Bambúcha tečoval Gašpar, no netrafil priestor brány. V závere tretiny neuspel ani Petrovický, ktorý v dobrej pozícii na brankára „baranov“ nevyzrel.

Na úvodný gól zápasu diváci v Trenčíne čakali takmer do polovice zápasu. Daniškova za bránou vybojoval puk pre Radivojeviča, ktorý tvrdou strelou do ľavého vinkla otvoril skóre zápasu. Dukla sa snažila rýchlo pridať aj druhý presný zásah. Paradoxne sa vyrovnať podarilo hosťom. V 32. min obkorčuľoval bránu Kudrna a z otočky prekonal Konráda. Následné nepresnosti na oboch stranách posúvali tímy do šancí, tie však zostali nevyužité. Po góle volalo najmä zakončenie Hudeca, ktorý obkorčuľoval bránku, ale jeho zakončenie bolo príliš slabé na to, aby sa od Wiikmana odrazilo za bránkovú čiaru.

Na začiatku poslednej tretiny hrali hostia presilovú hru. Vedúci gól však mali na hokejke Trenčania. Najskôr Šišovský dokorčuľoval vyhodený puk a snažil sa ho zasunúť medzi brankára a žŕdku. O všetkom rozhodol až videorozhodca s verdiktom, že to gól nebol. O chvíľu sa ten istý hráč rútil na Wiikmana a bol faulovaný. Trestné strieľanie však mladý útočník nepremenil. V 48. min v samostatnom nájazde neuspel ani Mikula. Trenčanov napokon nevyužité príležitosti mrzeli. V polovici záverečnej tretiny Preisingerovi nesadla strela a odrazený puk do siete dostal Kafka. A keď štyri minúty pred koncom nevyrovnal v úniku Šišovský, Banskobystričania si odviezli cenné tri body.

Hlasy po zápase

Roman Stantien, tréner HK Dukla Trenčín: „Zápas mal solídne tempo. Prvú tretinu sme však nehrali tak, ako sme si pôvodne povedali. To, čo sme chceli hrať, sme začali produkovať až ku koncu zápasu. Opäť sa nám ale bohužiaľ potvrdilo, že šancí máme veľa, no nevieme ich využiť. S jedným gólom nemôžeme vyhrávať stále.“

Miroslav Chudý, tréner HC'05 Banská Bystrica: „Videli sme veľmi dobré stretnutie, ktoré pripomínalo play off zápas a to zásluhou oboch mužstiev. Hralo sa jednoducho a s nasadením. Prvých dvadsať minút sme boli o niečo lepší, v druhej tretine bol aktívnejší Trenčín. V poslednej sa potvrdilo nedáš–dostaneš. Nás podržal náš brankár, lebo Dukla má veľmi dobré mužstvo.“

Trenčín – Ban. Bystrica 1:2 (0:0, 1:1, 0:1)

  • Góly: 29. Radivojevič (Daniška) – 32. Kudrna (Nicastro) 49. Kafka (Preisinger, Biro)
  • Rozhodovali: J. Konc – Holienka, Sčensný
  • Vylúčení: 2:4
  • Presilovky a oslabenia: 0:0
  • 1 122 divákov
Barani si zmerali sily na trenčianskom ľade
1
Galéria
Barani si zmerali sily na trenčianskom ľade
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM