Monika Obrtalová Hokej

Trápenie Baranov pokračuje

Banskobystrickí hokejisti zažívajú snáď najťažší štart do sezóny od ich návratu do extraligy. Na body, no najmä na góly sa musia nesmiernym spôsobom natrápiť a ani šťastena k nim od úvodu ročníka nie je naklonená. Potvrdilo sa to aj v domácom zápase

HC'05 B. Bystrica – HK Poprad 1:3 (0:0, 1:2, 0:1)

Góly: 26. Sýkora – 29. a 52. Balán, 32. Rapáč. Rozhodcovia Višňovksý – Zvrškovec, Valach, vylúčení 6:7, presilovky 0:1, v oslabení 0:1, 1817 divákov.

Po dvoch tretinách domáci nemohli plesať, aj keď zápas, v ktorom túžili prvýkrát doma vyhrať, im vcelku dlho vychádzal podľa želania. Na gól sa však opäť natrápili, nakoniec sa ho dočkali v podaní Sýkoru až v 26. min. Stačilo, aby v prečíslení Kokavec vystrelil, Melicherčík puk vyrazil a Sýkora ho vrátil do siete. ‚Barani‘ si ho aj zaslúžili, najmä za nátlakovú hru na konci prvej tretiny, keď si za sebou vytvorili, no aj spálili až tri šance. Vystriedali sa pri nich Heizer po presnej spolupráci s Hričinom, streľou vedľa v nádejnom postavení Kristoffersson a sieť mohol zblízka rozvlniť aj Jokila.

Popradčanom vychádzala ani nie tak defenzíva, skôr náklonnosť šťasteny, ktorú si užili najmä v druhej tretine. Dvoma gólmi za sebou zvrátili vývin, v 29. min Balánova tečovaná strela v presilovke skončila pod hornou žŕdkou, prispel však v negatívnom slova zmysle na ňu aj Cuník po zbytočnej chybe. O necelé tri minúty neskôr po vybojovanom buly Škoviru sa Rapáč skvele prekľučkoval cez dvoch hráčov a druhýkrát prekonal Chorošuna. Domáci si pripísali onedlho ďalšie zbabrané koncovky, Kútneho v presilovke i Marcineka v 36. min a v kabíne mohli rozmýšľať ako oprášiť efektívnosť a viac vyplašiť brankára Melicherčíka. V tretej tretine sa za najpodstatnejšie považovalo, kto pridá ďalší gól a veľmi blízko po hrúbke domácich mal k nemu v 44. min Kraft, korčuľujúc sám na brankára. Aj D. Brejčák po zazmätkovani na útočnej modrej ponúkol domácim brejk, v zakončení ho nevyužil Sýkora.

S pribúdajúcim časom bola každá výhoda cenná, jedna v podobe presilovky na úrodnú pôdu Bystričanom nepadla, vzápätí druhá vyznela ešte horšie a až Kristofferssona šanca v 50. min výraznejšie ohrozila súpera. V 52. min riešil videorozhodca dôležitý okamih zápasu, gól hosťujúceho Balána v oslabení s účinnou asistenciou Kuľhu uznal a misky váh sa výrazne naklonili na stranu ‚kamzíkov‘. Štyri minúty pred koncom Sýkora po ukážkovom prieniku neznížil a nasmeroval svojich na už tretiu prehru na domácom ľade, tentoraz v riadnom hracom čase. Presne 59 sekúnd pred koncom za úmyselné posunutie bránky Velebného trestné strieľanie Jokila nepremenil a Popradčania sa mohli definitívne radovať z troch bodov.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM