Krimi

Tragédia na železnici: Vyhasol ľudský život, rýchlik zrazil muža

Veľmi smutná udalosť na železnici. Polícia informovala, že rýchlik zrazil muža, ten podľahol zraneniam. Tu sú podrobnosti!

Ilustračný obrázok k článku Tragédia na železnici: Vyhasol ľudský život, rýchlik zrazil muža
Zdroj: TASR

Krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová informovala, že v nedeľu 24. septembra o 19:44 hod došlo v železničnej stanici Radvaň v Banskej Bystrici k zrazeniu a usmrteniu 75-ročného muža z Banskej Bystrice.

„Rušňovodič rýchliku, ktorý muža zrazil, uviedol, že pri prechádzaní železničnou stanicou v približnej rýchlosti 90 km za hodinu uvidel v poslednej chvíli, pár metrov pred hnacím dráhovým vozidlom, osobu, ako stojí sama v strede koľajiska otočená smerom k vlaku. Aj napriek okamžitému použitiu rýchločinného brzdenia vlaku sa zrážke s osobou zabrániť nepodarilo,“ uviedla Faltániová.

Krajská policajná hovorkyňa zároveň dodala, že lekárka konštatovala smrť v dôsledku rozsiahlych devastačných zranení nezlučitelných so životom a odporúčala vykonať zdravotno-bezpečnostnú pitvu.

Alkohol u rušňovodiča zistený nebol, prípad je v štádiu vyšetrovania. Faltániová doplnila, že Železničná polícia v Banskej Bystrici začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM