Marcel Páleš Kultúra

Tradičný Majáles opäť pritiahol davy: Skvelá atmosféra nechýbala

Pod internátmi Tajovského to opäť žilo. Priestor sa postupne vo štvrtkové popoludnie zaplnil prevažne mladými ľuďmi. Počasie prialo...

Ilustračný obrázok k článku Tradičný Majáles opäť pritiahol davy: Skvelá atmosféra nechýbala
Foto: Marcel Páleš / Zdroj: Dnes24.sk

Ako sme vás v tieto dni informovali, usporiadatelia ako už tradične aj v tento rok pripravili jednu z najväčších žúrok pod holým nebom v Banskej Bystrici. Majáles nesklamal ani v tomto roku. Oproti tomu predošlému prialo aj počasie.

Nával študentov

V drvivej väčšine si na tohtoročný Majáles prišli zarelaxovať či odrelaxovať sa najmä študenti. Mnohí sa ho účastnia každoročne. „Chodievam každý rok. Tento už síce neštudujem, ale predsa som prišla. Som domáca. A neľutujem! Rozbieha sa to výborne!“ povedala nám absolventka UMB Monika (26).

„Majáles musí byť! Som tu štvrtý raz a vždy sa tu fajne zabavím!“ s pivom v ruke reagoval študent Peter (23).

Mladých nechcel smädných nechať ani poslanec Národnej rady Slovenskej republiky za SDKÚ-DS Ľudovít Kaník. Popoludní na chvíľu prišiel tiež, aby im čapoval pivo.

Banánovo, fervidovo, veselo…

Opäť nechýbali ani zaujímavé atrakcie. Napríklad snaha o nájdenie zaujímavého a veľkého tetovania. O hudobnú zábavu sa postarali interpreti Fervido, Medial Banana, Monkeys, The shad, Gremy, Smola a hrušky, Gladiator či Vidiek. Podujatie moderoval Marek a DJ EKG.

„Veľmi ma potešili najmä skupiny Fervido a Medial Banana! Dobre som si zadensila najmä na banánov! Aspoň som sa odreagovala od bakalárky, ktorú som nedávno konečne odovzdala,“ vyslovila ešte udychčaná Martina (22).

Napokon aj z fotiek či videa badať, že prítomní sa nenudili.

Majáles 2013
1
Galéria
Majales 2013 Tajovského UMB študenti
30
Galéria
Foto: Marcel Páleš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM