Jakub Forgács Správy

TOP 7 udalostí týždňa: Vymenovanie nového rektora aj zásah kukláčov v Bystrici

Ďalší týždeň ubehol ako voda a priniesol mnoho zaujímavého. My sme sa pozreli na udalosti, ktoré najviac zarezonovali v meste pod Urpínom. Čo všetko zaujalo našich čitateľov? Tu je PREHĽAD.

Ilustračný obrázok k článku TOP 7 udalostí týždňa: Vymenovanie nového rektora aj zásah kukláčov v Bystrici
Zdroj: Dnes24.sk

Spolu až 223 uchádzačov sa v tohtoročných komunálnych voľbách pokúsilo zabojovať o poslaneckú stoličku. Podariť sa to mohlo len 31, ostatní skončili tesne alebo ďalej pod čiarou. Koľko hlasov získali? Aj to vám prezradia kompletné výsledky volieb do mestského parlamentu – Kompletné výsledky volieb do bystrického parlamentu: Koľko hlasov získali víťazi a koľko porazení?

Personálne zmeny na banskobystrickej univerzite. UMB má nového rektora. Do funkcie ho vymenoval prezident Andrej Kiska. Viac o tom, kto sa ním stal, sa dočítate v článku – Dôležitá personálna zmena v Bystrici: Prezident vymenoval nového rektora UMB

V neďalekej Sielnici pripravujú smelé plány! Dedina by sa mala ďalej rozrásť, oživiť sa má aj Brestová. A možno pribudne aj nemocnica. Čo sa tu chystá? Dozviete sa v článku – Smelé plány v Sielnici: Vyrastie neďaleko Banskej Bystrice nová nemocnica?!

Budúci prvý muž mesta Banská Bystrica Ján Nosko, ktorý v komunálnych voľbách s výraznou prevahou hlasov porazil doterajšieho primátora Petra Gogolu sa aj po voľbách naplno venuje práci v Detskej fakultnej nemocnici v Banskej Bystrici, kde je riaditeľom. O svojom nástupcovi nechcel špekulovať. Prečítajte si, čo prezradil krátko po voľbách – Nový primátor Bystrice Ján Nosko: S Gogolom sa zatiaľ nestretol, už pracuje na vytvorení svojho tímu!

Akcia kukláčov v Banskej Bystrici! Policajti zastavili auto značky Porsche, v ktorom sa viezli dvaja muži. Tých strážcovia poriadku napokon aj zadržali. Viac sa dozviete po kliknutí na článok – V Banskej Bystrici zasahovali kukláči: Stopli porsche a toto potom nasledovalo!

Už čoskoro sa Banská Bystrica rozsvieti vianočnou výzdobou a v centre mesta bude rozvoniavať horúci punč. Tohtoročné vianočné trhy pod Urpínom však so sebou okrem remeselných stánkov a stánkov s občerstvením prinesú aj atraktívnu novinku. Pozrite akú – Na vianočných trhoch sa môžeme tešiť na novinku: V meste bude Zvonička želaní!

Okamihy hrôzy na frekventovanom chodníku neďaleko autobusovej stanice. Ženu (59) podľa slov polície prepadol nateraz neznámy páchateľ, ktorý ju neznámym predmetom pichal do chrbta a to ešte nebolo všetko. Viac informácií nájdete v našom článku – Pri autobusovej stanici došlo k prepadu. Páchateľ neznámym predmetom pichal ženu po tele!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM