Jakub Forgács Správy

TOP 7 udalostí týždňa: Primátorov odchod zo zastupiteľstva aj úchvatný prelet nad Bystricou

Ďalší týždeň ubehol ako voda a priniesol mnoho zaujímavého. My sme sa pozreli na udalosti, ktoré najviac zarezonovali v meste pod Urpínom. Čo všetko zaujalo našich čitateľov? Tu je PREHĽAD.

Ilustračný obrázok k článku TOP 7 udalostí týždňa: Primátorov odchod zo zastupiteľstva aj úchvatný prelet nad Bystricou
Zdroj: Dnes24.sk

Banskobystrický primátor Peter Gogola sa hneď v úvode posledného zasadnutia mestského zastupiteľstva v tomto funkčnom období postaral o nečakaný úvod. Z rokovania na protest odišiel. Viac o napätých chvíľach sa dočitate v článku – NEČAKANÝ úvod zastupiteľstva: Gogola na protest opustil zasadnutie, sálou znelo hanba a fúj!

Zaujímavá novinka v meste pod Urpínom. Bystričania majú možnosť ušetriť na poplatkoch za domáceho maznáčika. O tom, ako mestskí poslanci na zasadnutí zastupiteľstva schválili návrh, ktorým odpustili psíčkarom daň za psa adoptovaného z útulku či karanténnej stanice, sa môžete dočítať v článku – Chcete si domov obstarať havkáča? Pozrite na novinku, akú schválili v Banskej Bystrici!

Množstvo áut a márne čakanie na zelenú. Obyvatelia banskobystrického sídliska sa pasovali s problémom. Nemohli sa dostať na druhú stranu cesty. Čo bolo vo veci? Dozviete sa v článku – Bystričanom poriadne stúpla žlč: Na frekventovanej križovatke nedokázali prejsť cez cestu, tu je dôvod!

Bystrickí taxikári boli pod drobnohľadom. Mesto aj mestská polícia si posvietili na taxislužby pod Urpínom. Ich zistenia vás možno prekvapia. Nedostatky podľa radnice odhalili u všetkých kontrolovaných taxikárov. Prečítajte si, v čom všetkom chybovali – Kontrola taxikárov v Bystrici? Všetci, na ktorých si posvietili nemali zapnutý taxameter!

V Banskej Bystrici mu chýbala dôstojná divadelná scéna a činoherné predstavenia, a preto konal. Známemu slovenskému hercovi Ivanovi Palúchovi sa u nás podarilo vybudovať novučičké divadelné pódium. A má s ním veru poriadne veľké ambície. Viac sa dozviete po kliknutí na článok – Ivanovi Palúchovi sa splnil sen: Bystrica už má dôstojnú divadelnú scénu, do mesta chce ťahať známe súbory!

Leteckých záberov Banskej Bystrice sme vám už na našom portáli ukázali niekoľko. Tentoraz sa však boli natáčané špeciálnym dronom a z oveľa väčšej výšky. Pri vytváraní videa dokonca došlo aj k stretu s vetroňom. Pozrite si nádherné zábery nášho mesta – ÚCHVATNÝ PRELET ponad mesto zachytený kamerou: Z tejto perspektívy ste Bystricu ešte nevideli

Pohronské derby susedných miest, aj tabuľkových, opäť nesklamalo. Na pyrotechniku, ktorá sa podpísala na nedohratom zápase 1. kola, sa už bezpečnostné zložky dôsledne zamerali a k žiadnym incidentom nedošlo. Stretnutie Zvolena s Banskou Bystricou tentoraz zaujalo poriadnou gólovou kanonádou. Viac informácií a video nájdete v našom článku – Zápas odvekých rivalov pod Pustým hradom: Po dvoch vyrovnaných tretinách debakel v záverečnom dejstve

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM