Aktualizované Jakub Forgács Rôzne

To, na čo mnohí čakali, sa stalo realitou: Bystrický strašiak dostáva údery, začali búrať autobusovú stanicu!

Na toto čakali mnohí! Búracie práce na starej autobusovej stanici v Banskej Bystrici sa už začali. Pozrite si zábery miznúceho strašiaka pod Urpínom.

Ilustračný obrázok k článku To, na čo mnohí čakali, sa stalo realitou: Bystrický strašiak dostáva údery, začali búrať autobusovú stanicu!
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Dočasná autobusová stanica funguje v Banskej Bystrici už od 1. novembra. Autobusové spoje všetkých dopravcov sa tak presunuli na parkovisko Mičinská cesta, ktoré za posledné týždne prešlo veľkými zmenami. Práve od dokončenia dočasnej autobusky záviselo aj to, kedy sa začne búrať stará autobusová stanica.

Nakoniec sa ľudia dočkali v pondelok, kedy banskobystrický strašiak začal pomaly miznúť. Práve vtedy zavesil primátor Ján Nosko na svoj Facebook dve fotografie z búracích prác. „Dnes po desaťročiach dostal prvý úder najväčší strašiak nášho krásneho mesta,“ napísal k nim.

„Búracie povolenie nadobudlo platnosť v apríli 2015, stavebník oznámil začiatok búracích prác 18. novembra a trvať by mali cca tri až štyri mesiace,“ povedala v utorok hovorkyňa primátora Zdenka Sekerešová.

Boli sme sa preto pozrieť priamo na mieste, aby sme vám priniesli zábery miznúcej starej autobusky. V utorok doobeda sme videli v starej časti autobusovej stanice niekoľkých robotníkov, pracujúcich na vyšších podlažiach, ako aj bágre, z ktorých jeden odhŕňal materiál. Robotníci tiež pre vyššiu bezpečnosť odkláňali ľudí z cestičky medzi železničnou a autobusovou stanicou popri koľajniciach.

Pozrite si v našej foto a videogalérii zábery z búracích prác na starej autobusovej stanici!

FOTO: Búracie práce na bystrickej autobuske sa začali
15
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
VIDEO: Búracie práce na bystrickej autobuske sa začali
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM