Barbara Dallosová Kultúra

Tip na víkend: V Kremnici ožije minulosť, a to poriadne autenticky, FOTO

Najväčším lákadlom historického festivalu v uliciach Kremnice budú rytierske vystúpenia. Organizátori tento rok sľubujú mrazivo autentickú scénu o dobýjaní hradieb...

Ilustračný obrázok k článku Tip na víkend: V Kremnici ožije minulosť, a to poriadne autenticky, FOTO
Zdroj: Agentúra Hector - M. Koprda

Dobýjanie mesta Kremnica a Cechové hody kremnické. To je podujatie, ktoré každé leto ponúkne kultúrne vyžitie a zároveň je odkazom na minulosť baníckeho mestečka. Toto leto mu bude patriť predposledný júlový víkend (22. – 23.7.).

Dvojdňový program

Obľúbené podujatie prinesie bohatú dvojdňovú ponuku. Celý program sme vám priniesli tu: Cechové hody kremnické: Podrobný program hodina po hodine

Remeselný trh, dobová hudba, zaujímavé prednášky, tematické stredoveké súťaže… Počas cechových hodov sa mesto akoby vráti o stovky rokov v čase. Jedným z najočakávanejších súčastí podujatia býva práve dobýjanie múrov historického mestečka.

O scény z dávnej minulosti sa tento rok postará Agentúra Hector so zameraním na historické podujatia na Slovensku. Rytieri so svojou zbrojou, okázalým táborom, koňmi a samozrejme, ich krásnymi dámami, budú celý deň v areáli Kremnického hradu, aby návštevníkom ukázali, ako asi vyzeral bežný deň šľachtica v stredoveku.

Čerešničkou bude dobýjanie hradieb

Okrem toho budú bojovať o svoju česť v rytierskom turnaji, aby preverili svoje zručnosti v jazdení na koňoch, presnosti, či ostražitosti. Autentickosť nebude chýbať ani v rekonštrukciách stredovekej bitky na Zámockom námestí dvakrát za deň v piatok aj v sobotu.

Organizátori sľubujú tvrdé súboje mužov, nebezpečné pády z koňa a boj na život a na smrť. Nezmeškajte Cechové hody kremnické a príďte sa presvedčiť či sa husitom podarí dobyť hradby Kremnice.

Títo ,,profi rytieri" mieria do Kremnice
10
Galéria
Zdroj: Agentúra Hector - M. Koprda
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM