Tlačové správy

Tip na víkend: Festival maskotov na donovalskej bobovej dráhe

V nedeľu 17. augusta 2014 sa Donovaly premenia na jeden deň na lokalitu s najväčšou koncentráciou maskotov na jednom mieste na Slovensku. Uskutoční sa tu totiž 1. ročník festivalu maskotov na bobovej dráhe.

Ilustračný obrázok k článku Tip na víkend: Festival maskotov na donovalskej bobovej dráhe
Zdroj: Dnes24.sk

Niektorí pravidelní návštevníci Donovál si určite spomenú na nedávny festival maskotov na lyžiach a snowboardoch, ktorý sa uskutočnil v detskom funparku na Donovaloch počas uplynulej zimnej sezóny koncom februára a už je tu ďalší, letný festival maskotov, tentokrát na tobogánovej bobovej dráhe. Počas zimného festivalu súťažilo na snehu 20 maskotov, avšak na bobovej dráhe sa očakáva účasť až 30 maskotov – rôznych zvieratiek či rozprávkových postavičiek.

„Okrem súťaže na bobovej dráhe bude prebiehať aj divácka súťaž o najsympatic­kejšieho maskota. Počas podujatia sa deti budú môcť zadarmo zviezť na boboch s maskotmi a vychutnať si tak neopakovateľnú atmosféru z jazdy na jednej z najdlhších bobových tobogánových dráh na Slovensku“, informuje marketingový manažér strediska Miroslav Dobrota.

Podobne ako zimný festival maskotov aj tento letný bude spojený so zápisom do slovenskej knihy rekordov ako festival s najväčším počtom naraz sa bobujúcich maskotov na bobovej dráhe. V čase od 11:00 – 13:00 bude celé podujatie prebiehať pri údolnej stanici bobovej dráhy a v bezprostrednej blízkosti Husky baru, kde na deti čaká aj minidiskotéka a fotenie so všetkými maskotmi.

"Sme veľmi radi, že sa nám opäť v spolupráci s Agentúrou PRO-STAFF a občianskym združením Viva Slovakia podarilo zorganizovať toto podujatie práve v našom stredisku na Donovaloch aj v letnej sezóne a veríme, že oba festivaly tak zimný ako aj letný budú tradičným spestrením pobytu pre donovalských návštevníkov,“ uzavrel Dobrota.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM