Monika Földešiová Tlačové správy

Tip na knihu: Skutočný a drsný príbeh dievčatka o zverstvách v Kambodži vás nenechá chladnými

Rámí mala iba päť rokov, keď do jej života vtrhli Červení Khméri a nastolili novú vládu a nový spôsob života. V mene utopickej spoločnosti vyvraždili v Kambodži približne tretinu obyvateľstva! Ľudí mučili, likvidovali hladom, otrockou drinou a popravami.

Ilustračný obrázok k článku Tip na knihu: Skutočný a drsný príbeh dievčatka o zverstvách v Kambodži vás nenechá chladnými
Foto: Monika Földešiová

Toto je príbeh o tom, ako prežiť podobné zverstvá a pozviechať sa zo zeme.
V tieni Banyanu“:: http://www.bux.sk/…banyanu.html napísala Vaddey Ratnerová…a ona je vlastne Rámí. Je to skutočný príbeh o dievčatku, ktoré sa narodilo v aristokratickej rodine, no priam bytostne zakúsila krutosť Červených Khmérov. Dodnes si pamätá zápach mŕtvych tiel a počuje bzukot mäsiarok.

Svet kráľovských privilégií, v ktorých jej rodina žila, zmetie revolučný chaos a nútenú evakuáciu. Počas štyroch rokov drastického režimu Červených Khmérov si Rámí starostlivo uchováva v srdci posledný čriepok strateného detstva – mýty, legendy a básne, ktoré jej rozprával otec. V ovzduší systematického násilia, kde sa pamäť pokladá za škodlivú a za dôvod na popravu, Rámí nachádza v sebe silu bojovať o prežitie.

„Je to príbeh o nezlomnosti, nádeji a snahe prežiť,“ napísal o knihe americký Washington Post.

Aj vďaka knihe „V tieni Banyanu“:: http://www.bux.sk/…banyanu.html svet nezabudne na zverstvá Červených Khmérov, ktorí v Kambodži napáchali toľko zla. Rozprávanie Vaddey Ratnerovej vychádza z jej vlastných spomienok, keď sa jej s matkou po štyroch rokoch podarilo ujsť. Ostatní členovia rodiny zahynuli. Vaddey sa v roku 1981 dostala do Spojených štátov ako utečenka, vôbec nevedela po anglicky, no keď maturovala na strednej škole, prednášala rozlúčkovú reč za celý ročník.

Začítajte sa do úryvku z príbehu V tieni Banyanu.

Tip na knihu: Byť svedkom vlastnej vraždy…

„Boli chvíle, keď neznášal rozhovory s mŕtvymi. Dobitá mŕtvola ženy sa nachádzala pri stene malej kancelárie. Vrah ju odtiahol zo stredu miestnosti a posadil k stene so zvesenou hlavou…“ Len preto, že ste mŕtvy, to ešte neznamená, že sa už nikdy nevrátite…
Sú tu totiž Oživovatelia. Paranormálni špecialisti, ktorí majú schopnosť prebudiť nedávno zosnulých, aby vypovedali o svojej smrti a odhalili podrobnosti o svojom vlastnom zániku. V prípade vraždy alebo obetí nehody, identifikovať ich vrahov.

Oživovateľ je originálny, pôsobivý, inteligentný a vzrušujúci triler. Označujú ho za jeden z najlepších hororových debutov 2013. Konšpiračný hororový triler, ktorý vás prekvapí! Áno, Oživovateľ má schopnosť prebudiť nedávno zosnulých, aby vypovedali o svojej smrti. Dvanásť rokov po prvom úspešnom oživení ich verejnosť konečne ako-tak prijíma. Výpovede mŕtvych sa začínajú akceptovať v procesoch. Súdne oživovanie sa stáva bežnou súčasťou policajného vyšetrovania.

V Spojených štátoch oživovatelia patria do právomoci Súdnej oživovateľskej služby.
Jonah Miller je aj napriek svojej problematickej minulosti jedným z najlepších oživovateľov. Pri oživení obete brutálnej vraždy sa stretne s čímsi desivým. Niečo ho sleduje. Čaká. Striehne. Nadriadení ho uisťujú, že ide len o výplod jeho fantázie a dôsledok stresu. On sám o tom pochybuje.

Potom zavraždia Daniela Harkera, novinára, ktorý ako prvý dostal oživenie do povedomia širokej verejnosti. Jonah sa chtiac-nechtiac zapája do vyšetrovania. Spolu s Harkerovou dcérou Annabel sa zúfalo pokúšajú odhaliť vinníkov a postaviť ich pred súd. Čoskoro sa im však postavia do cesty dávno zabudnuté pravdy. Spochybnia všetko, čo Jonah vyznáva, a hrozia zničením celého ľudstva, ak ich včas nezastaví…

Začítajte sa do toho ako Oživovateľ prebúdza mŕtvych…

Oživte aj vy tvár z obálky!

A chcete vidieť, ako vystrašene na vás prehovorí? Stiahnite si do mobilu aplikáciu Blippar, ktorá ponúka rozšírenú realitu. Je zadarmo a vďaka smartfónu a virtuálnych informácií dokážete zmeniť svet okolo seba. Vojsť doň, byť jeho súčasťou…tak ako v prípade Oživovateľa. V obálke sú zakódované interaktívne informácie – stačí spustiť aplikáciu Blippar, nasmerovať mobil na obálku, počkať pár sekúnd a tvár z obálky ožije. Automaticky sa spustí rozšírená realita a aj vy sa stanete na chvíľu Oživovateľom… Tu si stiahnite Blippar zadarmo na Android, iPhone, Blackberry alebo na Windows Phone.

Tip na knihu: V tieni Banyanu a Oživovateľ
2
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM