Monika Földešiová Tlačové správy

Tip na knihu: Prečítajte si pútavý príbeh o tom, ako dokázali deti prežiť haváriu lietadla

Ten deň sa zapíše do dejín ako Čierny štvrtok a už pri jeho vyslovení behá ľuďom mráz po chrbte. Zahynuli tisícky ľudí a tento zápis do kroník ničivých katastrof zmenil náš pohľad na svet...

Ilustračný obrázok k článku Tip na knihu: Prečítajte si pútavý príbeh o tom, ako dokázali deti prežiť haváriu lietadla
Zdroj: Dnes24.sk

Celý svet šokuje správa, že v priebehu niekoľkých hodín sa na štyroch svetadieloch zrútili štyri lietadlá. Vyšetrovatelia musia čo najrýchlejšie odhaliť príčinu nešťastí, aby predišli panike.

Takto sa to začalo. Triler Trojica o havárii štyroch lietadiel, pri ktorých prežili iba tri deti… Náboženský fanatik v nich vidí zvestovateľov apokalypsy. Čo ak má pravdu?

Vyšetrovatelia vylúčia teroristický útok aj nepriaznivé poveternostné podmienky. Zdá sa, že katastrofy nespája nič okrem tých troch detí, ktoré sa našli živé na miestach dopadu. Novinári ich preto pomenujú Trojica.
U detí sa prejavujú poruchy správania, pravdepodobne zapríčinené otrasným zážitkom a neutíchajúcim záujmom médií. Pozornosť verejnosti ešte väčšmi priťahuje fanatický kazateľ. Je skalopevne presvedčený, že deti sú traja zo štyroch zvestovateľov apokalypsy. Jeho znepokojivé vyhlásenia priťahujú húfy záujemcov o vstup do sekty pripravujúcej sa na koniec sveta. Deti z Trojice sa musia skrývať, ale čoraz zvláštnejším správaním zasievajú semienko pochybností o zázračnom prežití aj do duše svojich opatrovateľov.

„Veľmi strašidelný, jedinečný triler, ktorý vás donúti zamyslieť sa.“ Aj toto si prečítate na Amazon, kde sa Trojica stala najlepšou knihou za máj 2014.

Ak sa chystáte letieť na dovolenku lietadlom, po prečítaní tejto knihy si let asi nebudete už tak užívať. Sarah Lotzová vie majstrovsky opísať adrenalínové napätie, vsunúť pocity paranoje, strachu, obáv z najbližšej budúcnosti. Podľa The Guardianu Trojica pripomína atmosférou a štýlom skvelý horor Carrie, takže aj sám majster Stephen King by autorku vraj pochválil.
Sarah pritom nie je žiadny nováčik. Píše scenáre a literatúru pre dospelých. S Louisom Greenbergom tvorí autorský pár viacerých hororových príbehov z mestského prostredia, ktoré vychádzajú pod pseudonymom SL Grey.

Prečítajte si úryvok z nového trileru Trojica.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM