Monika Földešiová Tlačové správy

Tip na knihu: Ďalšia kingovka na svete. Na tento kultový horor len tak nezabudnete

Stephen King sa vracia ku svojmu kultovému hororu Žiarenie, ktorý úspešne sfilmoval Stanley Kubrick v hlavnej úlohe s Jackom Nicholsonom. Doktor Spánok je opäť starý dobrý King – už na prvých desiatkach strán je to špičkové hororové čítanie, na aké sme u neho zvyknutí.

Ilustračný obrázok k článku Tip na knihu: Ďalšia kingovka na svete. Na tento kultový horor len tak nezabudnete
Zdroj: YouTube.com

Danny Torrance len o vlások unikol smrti z rúk vlastného otca v hoteli Pekná vyhliadka. Dospel, teraz je ošetrovateľom v zapadnutom hospici a jeho špecialitou je byť oporou zomierajúcim. Možno za to môže jeho „dar“. Vidí mŕtvych ľudí, je obdarený „žiarením“ a tak pomáha prechádzať cez prah smrti umierajúcim, za čo dostane prezývku Doktor Spánok.

Dan zdedil sklony k alkoholizmu po svojom otcovi, a hoci alkohol tlmí žiarenie, chráni ho pred prízrakmi, čo ho oberajú o zdravý rozum, predsa len alkohol skrýva viac zla. Preto sa rozhodne zmeniť svoj život. Odsťahuje sa do nového mesta, nájde si nových priateľov a pridá sa k Anonymným alkoholikom. Pracuje ako ošetrovateľ s prezývkou Doktor Spánok.

A potom sa niečo stane. S Danom sa telepaticky spojí dievča s rovnakými schopnosťami, aké má on. Dan vie, že malej Abre musí pomáhať, tak ako jemu v Peknej vyhliadke pomohol šéfkuchár Dick Hallorann.
Abre ide o život.
Ohrozujú ju prázdni diabli, monštrá v podobe ľudí združené v kmeni s názvom Pravý uzol. Títo dlhovekí tvorovia bez morálky a súcitu potrebujú na svoju existenciu pravidelne konzumovať to, čo nazývajú „para“ – energiu nadprirodzene nadaných detí. Takých, akým bol kedysi Danny a akým je dnes Abra, najvýdatnejší zdroj „pary“. Poľovačka na Abru sa začína… Napriek svojim obdivuhodným nadprirodzeným schopnostiam by zrejme bola stratená, ale našla si ochrancu – Dana Torrancea.

Začnite čítať novinku Stephena Kinga Doktor Spánok hneď teraz.

foto: ilustračné

tip na knihu: Stephen King Doktor spánok
1
Galéria
tip na knihu: Stephen King Doktor spánok
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM