Jakub Forgács Hokej

Tím UMB čaká veľká premiéra v hokejovej lige: Na prvý zápas v Bystrici láka strhujúcim videom

Banská Bystrica žije hokejom nielen vďaka baranom. Dôkazom je aj univerzitný tím UMB, ktorý nastupuje do novej sezóny Európskej univerzitnej hokejovej ligy (EUHL). A že sa máme na čo tešiť, dokazuje aj videopozvánka na prvý zápas pod Urpínom.

Ilustračný obrázok k článku Tím UMB čaká veľká premiéra v hokejovej lige: Na prvý zápas v Bystrici láka strhujúcim videom
Zdroj: Dnes24.sk

EUHL vstupuje do svojej druhej sezóny. Projekt, v ktorého prvom ročníku štartovalo šesť tímov zložených zo študentov slovenských a českých univerzít a vysokých škôl, ukázal svoju životaschopnosť a rozrastá sa o ďalšie tri celky. Medzi nováčikmi sa objavil aj tím Univerzity Mateja Bela Banská Bystrica. Banskobystričania odohrajú prvý domáci zápas proti Gladiátorom z Trenčína v stredu 5. novembra. Fanúšikov naň pozývajú strhujúcim videom, ktoré nájdete v našej videogalérii.

„V minulej sezóne sme zaznamenali úspech, ktorý sme nečakali. Chlapcov, ktorí končia v juniorskom hokeji, je veľmi veľa. My im vytvárame podmienky, aby mohli pokračovať v hokejovom raste a zároveň popritom naďalej študovať na vysokej škole. Po ukončení štúdia sa môžu potom rozhodnúť, akou cestou sa chcú vydať. Sme teda akýmsi mostom, ktorý spája juniorský a profesionálny hokej,“ uviedol na utorkovej tlačovej konferencii v Bratislave prezident Európskej univerzitnej hokejovej asociácie (EUHA) a zakladateľ EUHL Jaroslav Straka, ktorý v minulosti hral v systéme amerických univerzitných súťaží NCAA.

Myšlienka vytvorenia univerzitnej ligy natoľko uchvátila niekdajšieho reprezentačného obrancu Ľubomíra Sekeráša, že v prvom ročníku sa rozhodol z vlastného vrecka zafinancovať súťaž. Postupne EUHA získala niekoľkých zaujímavých sponzorov.

„Projekt slovne či mediálne podporilo aj niekoľko bývalých či súčasných hokejistov – Zdeno Chára, Marián Gáborík, Marián Hossa, Milan Bartovič, Richard Lintner, Branko Radivojevič, Ján Pardavý, Róbert Petrovický, Peter Šťastný, zo zahraničných hráčov naposledy vyjadril podporu legendárny český brankár Dominik Hašek. Bývalých hráčov máme aj na striedačkách tímov, napríklad Marián Smerčiak trénuje Gladiators Trenčín, Pavel Vostřák zasa Akademikov Plzeň,“ povedal Ľubomír Sekeráš. Na tlačovej konferencii nechýbali ani Ján Filc a Richard Lintner, ktorí takisto vyjadrili podporu projektu a vysoko ocenili prínos súťaže.

V novom ročníku EUHL sa v základnej časti stretne deväť tímov systémom každý s každým, v play off sa hrá na dve víťazné stretnutia.

Zúčastnené tímy:

  • Slavia STU – Slovenská Technická Univerzita, Bratislava
  • Paneuropa Kings – Paneuropska vysoká škola PEVS, Bratislava
  • Diplomats Pressburg – Vysoká škola mezinárodních a veřejných vztahů Praha o.p.s., Vzdelávací a konzultačný inštitút v Bratislave
  • Gladiators Trenčín – City University, Vysoká škola Managementu + Trenčianska univerzita Alexandra Dubčeka, Trenčín
  • UMB Banská Bystrica – Univerzita Mateja Bela, Banská Bystrica
  • UK Praha – Univerzita Karlova, Praha
  • Akademici Plzeň – Zapadočeská Univerzita + Lekárska fakulta UK
  • UTB Zlín – Univerzita Tomáša Baťu, Zlín
  • UHT Dukes Graz – University of Graz / University of Technology / Medical University / University of Leoben
Hokejisti UMB pozývajú na prvý domáci zápas
1
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM