Michal Majer Iné športy

Thajský box vypredal Štiavničky

Vladimír Moravčík pokračuje vo svojej úspešnej kariére thajského boxu, ktorý mu vyniesol už viacero opaskov šampiónov. V banskobystrickej hale na Štiavničkách získal titul profesionálneho interkontinentálneho šampióna asociácie WPMF, keď zvíťazil nad

O mladučkom, iba 19-ročnom Moldavčanovi Dorelovi sa hovorilo, že je súper do pohody a samotný duel s časovým obmedzením päťkrát tri minúty to v hmotnosti do 72,6 kg aj potvrdil. Po tom, čo si Dorela slovenský thaiboxer obrazne povedané uvaril v úvodných troch kolách a poslal ho raz aj k zemi, vo štvrtom už naplno uplatnil svoje tvrdé údery a najmä silné kopy. „Nebolo to jednoduché, no som rád, že pred domácim publikom, ktorému som sa predstavil po dvoch rokoch, som zlomil jeho mladícku odvahu,“ povedal Moravčík. Aj on musel zniesť niekoľko úderov, v napuchnutej tvári bolo možné vyčítať, že súper s prezývkou ‚hammer‘ nebol z mäkkého cesta, a že svoj ‚nickname‘ nedostal náhodou. „Mal som byť aktívnejší, tvrdšie útočiť, jedine tak som mohol Moravčíka, pred ktorým mám úctu, zdolať,“ myslí si Dorel.

Vysoko hodnotil víťazstvo svojho zverenca, majstra sveta i Európy, aj tréner Martin Belák. „Čím viac má Vlado opaskov šampiónov, tým lepšie. Bol to čistý thajský box, takéto zápasy mám najradšej a tomuto štýlu sa budeme venovať najviac,“ určil smer ďalšieho vývoja uznávaný kouč.

Nabitá hala na Štiavničkách sledovala dlhý program už 10. podujatia profiligy Muay Thai, MMA a klasického boxu. Vrcholom večera bol nepochybne duel najväčšej hviezdy Moravčíka a Dorela, no diváci si prišli na svoje aj pri ďalších súbojoch najlepších slovenských bojovníkov proti ďalším domácim borcom i zápasníkom zo zahraničia.

Zdroj: TASR Foto: thaiboxing.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM