Michal Majer Kultúra

Tešte sa na ďalšiu _ÁRTňu!

Po dvoch ročníkoch úspešnej akcie CementÁRTňa, ktorej cieľom bolo predstaviť najmä tvorbu mladých umelcov, je tu ďalšie podujatie s podobným charakterom. Tentoraz sa však bude zameriavať na premietanie študentskej tvorby a festivalového materiálu pod

Slogan tohtoročnej CementÁRTne „Tehly spája cement, ľudí umenie“ vystrieda tentokrát „Dva dni filmu za jeden deň“. Práve tento slogan najlepšie vystihuje pripravovanú akciu AmfiteÁRTňa, ktorá do Banskej Bystrice zavíta v piatok 17. septembra podvečer. „Na premietanie študentskej tvorby a festivalového materiálu môžu záujemcovia prísť od 18.30 hodiny do Beniczkého záhrady. Pozrieť si nevšedné filmy tak budú môcť návštevníci priamo pod holým nebom v budúcom Centre nezávislej kultúry Záhrada,“ pozýva na akciu Juraj Havlík, jeden z jej organizátorov.

AmfiteÁRTňa nadväzuje na predchádzajúce dva ročníky akcie CementÁRTňa, ktorá sa konala v priestoroch bývalej bystrickej cementárne na Kostiviarskej ulici. „Na podujatí budú zastúpené diela študentov banskobystrickej Akadémie umení, tvorba Erika Prausa a jedinečný dokument o umelcoch študujúcich na VŠVU od zoskupenia Hlupane na bráne. Špecialitou je aj premietanie najlepšieho materiálu z Festu Anča, žilinského festivalu animovaného filmu,“ láka zvedavcov Havlík. Cieľom akcie je dostať do povedomia Záhradu ako budúce Centrum nezávislej kultúry, ktorá má podľa slov organizátorov obrovský potenciál, aby sa stala bránou k už jestvujúcim umeleckým a spoločensko-kultúrnym hodnotám mesta Banská Bystrica.

moo, Juraj Havlík

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM