Monika Földešiová Tlačové správy

Termín podania daňového priznania sa blíži: Ako si zjednodušiť jeho vyplnenie?

(PR) - Vyplnenie tlačiva daňového priznania rukou sa často neobíde bez komplikácií. Ak človek urobí chybu, musí tlačivo vypísať znovu. Je to nepohodlné. Našťastie sú k dispozícii šikovní pomocníci, ktorí s vyplnením daňového priznania pomôžu.

Ilustračný obrázok k článku Termín podania daňového priznania sa blíži: Ako si zjednodušiť jeho vyplnenie?
Zdroj: Dnes24.sk

Podnikatelia a živnostníci už nemusia zháňať tlačivá daňových priznaní a vypisovať ich ručne. Bezplatný program Daňové priznania 2012 je jednoduchý a voľne dostupný softvér, ktorý podnikateľom a živnostníkom pomôže s vypĺňaním tlačív daňových priznaní za rok 2012. Program je k dispozícii na www.kros.sk/danovepriznania a obsahuje editovateľné aktuálne tlačivá daňových priznaní za rok 2012 k dani z príjmu fyzických osôb (typ A a typ B).

Editovateľné tlačivá používateľ ľahko vyplní v programe, vytlačí na vlastnej tlačiarni, podpíše a odovzdá alebo pošle na daňový úrad. Daňové priznanie FO typ B je možné vyexportovať vo formáte XML a podať elektronicky cez program eDane. V programe je možné vyplniť 10 priznaní typu A a 10 priznaní typu B.

Vďaka vyplneniu na počítači bude daňové priznanie vždy čitateľné. Ak sa pri vypisovaní pomýlite, jednoducho údaj opravíte.

Program navyše niektoré kolónky sám prepočíta a tak pomáha používateľovi s vyplnením tlačiva. Oproti podobným internetovým formulárom, je výhodou tohto riešenia tiež to, že tlačivá má používateľ stále uložené vo vlastnom počítači. Môže ich poslať v prílohe ako pdf súbor, môže sa k nim kedykoľvek vrátiť, opraviť ich alebo vytlačiť potrebný počet kópií. K vypisovaniu tlačív nie je potrebné pripojenie k internetu.

Ak potrebujete vyplniť daňové priznanie k dani z príjmu právnických osôb s účtovnými poznámkami, môžete si stiahnuť demoverziu programu OMEGA podvojné účtovníctvo.

V roku 2012 si program Daňové priznania stiahlo viac ako 80 000 používa­teľov. Programy sú dostupné na stránke www.kros.sk/priznanie2012

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM