Jakub Forgács Rôzne

Teraz prehovorila ulica: Toto chceme prioritne riešiť na najväčšom BB sídlisku!

Obyvateľov nášho mesta trápia viaceré problémy, ktoré sa podľa nich neriešia tak, ako by mali. Oslovili sme preto aj ľudí žijúcich v Sásovej, aby nám prezradili, čo všetko by podľa nich bolo treba na tomto sídlisku zmeniť.

Ilustračný obrázok k článku Teraz prehovorila ulica: Toto chceme prioritne riešiť na najväčšom BB sídlisku!
Zdroj: Webnoviny.sk

V uliciach najväčšieho bystrického sídliska nám ochotne prezradilo viacero tamojších obyvateľov, čo by podľa nich malo vedenia mesta prioritne riešiť. „V Sásovej by sa jednoznačne mali opraviť zničené chodníky. Pri večernom osvetlení je situácia dosť zlá,“ vysvetlila nám Soňa Trajlinková, podľa ktorej v noci diery vôbec nevidno.

Mnohých Sásovčanov trápi večný problém s parkovaním. „Chcel by som vedieť, ako to chce mesto riešiť. Ale konkrétne riešenia, nie len nejaký výmysel,“ povedal rozhorčene Sásovčan Peter (27). Rovnaký problém vidí na tomto sídlisku aj pani Jana Zmorayová (38). „Často, keď sa večer vraciam z práce domov, nemám kde zaparkovať. Panelákov nám sem nastavali, ale na parkovacie miesta mesto asi nemyslelo, autá stoje aj na chodníkoch,“ dodala.

Aj tí mladší našli v Sásovej veci, ktoré by sa na tomto bystrickom sídlisku mohli vylepšiť. „V Sásovej to jednoznačne chce workoutové ihrisko,“ povedal svoju predstavu Dominik (16), ktorému chýba miesto, kde by si mohli aj tí starší zatrénovať vonku a zadarmo. Pani Martina Slančíková (44) vidí problém Sásovej mimo jeho ulíc. „Trápi ma ťažba v Sásovskej doline. Tých stromov tam skutočne ubúda veľmi veľa,“ myslí si a doplnila, že by ju zaujímalo, ako dlho tento výrub ešte potrvá a kto ho schvaľoval.

Názory našich respondentov sme poslali aj kompetentným na bystrickú radnicu, aby sme pre ľudí prezistili, čo je a čo nie je možné tak skoro na danom sídlisku z ich prianí a pripomienok riešiť. Aj napriek stanovenej uzávierke, sme však z mestského úradu nedostali odpoveď. S poslednou otázkou o ťažbe dreva v Sásovskej doline sme sa pokúsili obrátiť na Urbár Sásová a Urbár Rudlová, ale s kompetentnými sme sa do uzávierky nedokázali spojiť.

Niektoré zo spomínaných podnetov Sásovčanov vo svojej karikatúre trefne zachytil známy banskobystrický karikaturista Jaroslav Slabej. Pozrite si to, stojí to za to :)

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM