Jakub Forgács Správy

Technologická novinka v Bystrici: Do obchodných centier či sídiel firiem nás navedie informačný systém!

Bystričania, ale aj návštevníci mesta budú mať už čoskoro o starosť menej. Do firiem, prevádzok, či inštitúcií ich bude navigovať Mestský informačný systém. Ten bude prevádzkovať firma, ktorá ho vysúťažila za vyše 100 000 eur.

Ilustračný obrázok k článku Technologická novinka v Bystrici: Do obchodných centier či sídiel firiem nás navedie informačný systém!
Foto: Marcel Páleš / Zdroj: Dnes24.sk

Mestský informačný systém, ktorý prinesie obyvateľom Banskej Bystrice a jej návštevníkom možnosť orientácie až k cieľovému bodu, bude prevádzkovať banskobystrická spoločnosť Vego Marketing. Firma vyšla najlepšie z obchodnej verejnej súťaže a elektronickej aukcie.

O výsledkoch informovalo vedenie mesta na utorkovom mestskom zastupiteľstve. Súťaž bola zverejnená 17. februára 2014, lehota na podávanie návrhov bola do 14. marca 2014 do 12:00. „Súťaž prebiehala najskôr ako obchodná verejná súťaž a následne sa uskutočnila e-aukcia,“ uviedla hovorkyňa primátora Martina Kanisová.

Podmienky súťaže boli schválené mestským zastupiteľstvom 11. februára 2014. Vysúťažená suma bola 100 236,49 eura, vstupná cena do e-aukcie bola 70 000 eur. Mestský informačný systém je navigačný systém, ktorý navádza na sídla firiem, prevádzok, inštitúcií či obchodných centier. Je dostupný na verejných priestranstvách a prináša možnosť orientácie až k cieľovému bodu.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM