Jakub Forgács Správy

Táto Veľká noc bude v Bystrici s novinkou: Trh nájdete v stánkovom mestečku!

Oblievačka a šibačka majú svoju dlhú tradíciu aj v meste pod Urpínom a okolí. Bystričania a aj ľudia zo šíreho okolia preto opäť dostanú príležitosť, nakúpiť si potrebné veľkonočné vybavenie a ešte omnoho viac na veľkonočných trhoch, ktoré tento rok prichádzajú aj s novinkou.

Ilustračný obrázok k článku Táto Veľká noc bude v Bystrici s novinkou: Trh nájdete v stánkovom mestečku!
Foto: Marcel Páleš / Zdroj: Dnes24.sk

„Veľkonočné trhy sa budú konať v termíne 11. – 16. apríla 2014 na Námestí SNP v Banskej Bystrici. Trh bude orientovaný v strede námestia, pričom stánky by mali vytvárať istý celok, tzv. mestečko,“ informovala Martina Kanisová, hovorkyňa primátora, podľa ktorej bude predajná doba od 9:00 do 19:00, pričom občerstvenie si ľudia budú môcť zakúpiť až do 20:00.

„Program trhov by mal byť sústredený v strede Námestia SNP, mal by byť charakteru menších formátov, formou prezentácie banskobystrických súborov. Jeho súčasťou budú aj ukážky ľudovej tvorivosti,“ pokračovala hovorkyňa, ktorá doplnila, že Veľkonočné trhy v Banskej Bystrici sa uskutočňujú pravidelne už od roku 1996. „Rozdiel oproti minulým ročníkom bude práve v spomínanom zámere vytvoriť trh formou "mestečka“, súčasťou bude aj kultúrny program, ukážky ľudovej tvorivosti a taktiež vyzdobená breza," uviedla.

Ako ďalej spomenula, z doteraz doručených záväzných prihlášok budú sortiment predávaných výrobkov tvoriť najmä kraslice, maľované vajíčka, kraslice zdobené dekupážou, veľkonočné korbáče, rôzne, živé i umelé, kvetinové ikebany, ručne dekorované veľkonočné vajíčka, ale aj veľkonočné levanduľové košíčky. „Na trhoch si ľudia budú môcť zakúpiť aj výrobky zo šúpolia, veľkonočné dekorácie z látok, dekoračnú keramiku, výrobky z dreva, magnetky, výrobky z kože a prírodných kameňov,“ vymenovala Kanisová a ako dodala, pre chuťové poháriky budú ponúkané podpecníky, perníky, medovníky, trdelník, domáce koláče, cukrová vata a popcorn.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM