Jakub Forgács Správy

Táto bystrická rodina sa teší zo svojho šťastia: Ich dcérka bude chodiť do škôlky zadarmo

Vďaka pokračujúcej elektronizácii mestského úradu bolo možné prihlásiť dieťa do materskej školy v Bystrici aj z pohodlia domova. Tí, ktorí sa rozhodli pre takúto formu zápisu, mohli pre svoju ratolesť získať možnosť navštevovať škôlku celý rok zadarmo.

Ilustračný obrázok k článku Táto bystrická rodina sa teší zo svojho šťastia: Ich dcérka bude chodiť do škôlky zadarmo
Zdroj: Dnes24.sk

Primátor mesta Banská Bystrica Peter Gogola odovzdal v utorok rodine Valachovcov darčekovú poukážku na ročný pobyt dieťaťa v materskej škole v hodnote 165 eur. Do žrebovania tejto súťaže boli zaradení tí užívatelia služby iMesto, ktorí do 6. marca elektronicky zaregistrovali dieťa do materskej školy na ďalší školský rok. Možnosť prihlásenia elektronickou formou využilo dvanásť Banskobystričanov z aktuálne registrovaných 506 užívateľov.

„Rastúci počet užívateľov iMesta ma teší, aj keď nemôžme povedať, že sme s týmto stavom spokojní. Robíme všetko pre to, aby sme motivovali ľudí zaregistrovať sa. Je nevyhnutné uvedomiť si, že ľudia si pomaly zvykajú na nové veci a technológie, no elektronické vybavovanie administratívnych záležitostí s mestom je budúcnosťou komunikácie s úradmi,“ povedal primátor mesta Banská Bystrica Peter Gogola a ako doplnil, Banská Bystrica chce byť svojim obyvateľom bližšie už teraz a ponúka im možnosť šetriť svoj čas a venovať ho dôležitejším veciam.

Samospráva aj naďalej pokračuje v kampani, ktorej cieľom je presvedčiť Banskobystričanov, že jednoduchým registrovaním sa do systému iMesto môžu efektívne komunikovať s mestským úradom. Odpustenie ročného poplatku však nie je jedinou odmenou pre jedného z aktuálnych užívateľov. Mesto pripravuje v blízkej budúcnosti aj súťaž o odpustenie realizačného poplatku za parkovacie miesto.

„Veľmi nás teší zisk tejto ceny. Možno o to viac, že sme novými užívateľmi iMesta a prihlásenie našej dcéry do materskej školy bola prvá záležitosť, ktorú sme prostredníctvom tejto služby riešili. Určite však budeme túto formu komunikácie s úradom využívať aj naďalej," zhodli sa manželia Valachovci.

Foto: Vlado Veverka

Rok škôlky pod Urpínom zadarmo? Týmto Bystričanom sa to pošťastilo
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM