Ivana Kováčiková Kultúra

Tancujúci čašníci na námestí: Čo sa dialo v Bystrici?

Predstavte si, že si vychutnávate voľnú chvíľku na terase a pozorujete ľudí na námestí. Čakáte na obsluhu, keď zrazu počujete hlasnú hudbu. Čašník odhodí tácku, chytí za ruku čašníčku a začne na námestí tancovať.

Ilustračný obrázok k článku Tancujúci čašníci na námestí: Čo sa dialo v Bystrici?
Zdroj: ĽudiaĽuďom.sk

To nie je len predstava, ale skutočnosť. Banskobystrické námestie sa roztancovalo! Tancovali čašníci, okoloidúci a aj deti. Dôvod je jednoduchý. Oslava všetkých dobrých ľudí, ktorí sú ochotní pomáhať iným. Darcovský portál ĽudiaĽuďom.sk v týchto dňoch oslavuje obrovský míľnik v online darcovstve. Suma darovaných eur prekročila 2 milióny. Za päť rokov fungovania portálu poslali darcovia pre ľudí v núdzi celkom 90-tisíc darov.

Nevídaná oslava všetkých dobrých ľudí

Dvojmiliónovú hranicu sa podarilo pokoriť vďaka 43-tisíc darcom. „Tieto fakty sú dôkazom toho, že v tejto krajine žijú ľudia, ktorí sú ochotní pomôcť iným. A práve s našimi darcami, bez ktorých by darcovský portál ĽudiaĽuďom.sk nefungoval, sme chceli náš fantastický výsledok osláviť,“ vysvetlil Roland Kyška, riaditeľ ĽUDIA ĽUĎOM, n. o.

Torta pre každého

Na banskobystrickom námestí bolo skutočne veselo. Hlasná hudba, tancujúci čašníci, tancujúci okoloidúci aj deti, fantastická torta, na ktorej si mohol pochutiť každý, kto išiel okolo a farebné lietajúce balóniky. Takto to vyzeralo pred pár dňami na Námestí SNP v Banskej Bystrici. Pozrite si video, ktoré zaručene roztancuje aj vás.

Čítajte tiež:

VIDEO: Bystrický rodák spevom ohúril divákov. Strhujúce tóny v podaní Babjaka

Chlpáča Rexíka zachránili z osady. Nový domov si hľadá rozkošným VIDEOM

FOTO: Ľudia ľuďom darovali už viac ako 2 milióny eur
3
Galéria
Zdroj: ĽudiaĽuďom.sk
Oslava 2 miliónov darovaných eur cez ĽudiaĽuďom.sk v Banskej Bystrici
1
Galéria
Zdroj: ĽudiaĽuďom.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM