Marcel Páleš Futbal

Talentovaný futbalista z Bystrice to má zrátané: Ivana Baláža (20) poslali do väzenia!

Talentovaný futbalista z Banskej Bystrice to už má spočítané. Opakovane porušil zákaz šoférovania a obžalovali ho za marenie výkonu úradného rozhodnutia. Napriek odvolaniu poputuje za mreže.

Ilustračný obrázok k článku Talentovaný futbalista z Bystrice to má zrátané: Ivana Baláža (20) poslali do väzenia!
Zdroj: TASR

Tridsať dní väzenia ako trest! Potvrdil to v utorok odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre 20-ročného futbalistu Ivana Baláža z mesta pod Urpínom. Hráč sa dostal do väzenia ako nedisciplinovaný vodič. Opakovane porušil zákaz šoférovania a bol obžalovaný za marenie výkonu úradného rozhodnutia.

Do rozporu so zákonom sa naposledy dostal v auguste tohto roku, keď viedol auto Škoda Octavia. Pri kontrole policajná hliadka zistila, že už v máji a potom v júli dostal opakovane zákaz viesť motorové vozidlá. V prvom prípade jazdil pod vplyvom alkoholu a v druhom maril úradný výkon, pretože za alkohol dostal okrem peňažnej pokuty aj zákaz šoférovania.

Na okresnom súde sa mladý futbalista priznal. Odvolal sa voči trestu väzenia a požadoval alternatívny peňažný trest, alebo trest povinnej práce. Odvolací súd mu s poukázaním na futbalistove opakované porušenia zákona nevyhovel a verdikt prvostupňového súdu potvrdil. Na odvolacom konaní sa ospravedlnil. Podľa jeho obhajcu je to nádejný špičkový futbalista, ktorý je v súčasnosti v rezerve istého anglického futbalového klubu.

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM