Jakub Forgács Krimi

Takýto prípad riešia bystrickí policajti: Motorkárovi 3 hodiny po nehode namerali takmer 4 promile!

Bystrickí policajti riešia nehodu motorkára (34). Ten podľa polície utrpel zranenia hlavy, nejaký čas bol v bezvedomí a bol prevezený do nemocnice. Policajti zároveň prezradili, že mužovi tri hodiny po nehode namerali takmer štyri promile!

Ilustračný obrázok k článku Takýto prípad riešia bystrickí policajti: Motorkárovi 3 hodiny po nehode namerali takmer 4 promile!
Zdroj: Policajný zbor SR

„K dopravnej nehode došlo v nedeľu popoludní v obci Strelníky. Išlo o muža (34) na motorke,“ uviedla banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová, ktorá však nevedela presne špecifikovať, či do niečoho narazil alebo spadol.

„Tento vodič mal už v čase nehody odobraté vodičské oprávnenie, pretože už bol v minulosti viackrát riešený za alkohol a v minulom roku bol aj trestne stíhaný za alkohol nad jedno promile,“ pokračovala hovorkyňa so slovami, že v roku 2014 ho obvinili za prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, čiže mu bolo odobraté vodičské oprávnenie a bol mu uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá.

„V čase, keď spôsobil dopravnú nehodu, jazdil pod vplyvom alkoholu a aj v zákaze. To znamená, že mu bude vznesené opäť obvinenie z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky aj z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia. Motocykel, na ktorom jazdil, navyše už ani nie je evideovaný v evidencii vozidiel, bol vyradený a vodič nemal na hlave ani prilbu,“ povedala hovorkyňa.

Ako ďalej spomenula Faltániová, muž utrpel zranenia hlavy, nejaký čas bol v bezvedomí a bol prevezený do nemocnice, kde robil opakovanú dychovú skúšku. „Prvá dychová skúška ani neukázala, koľko mal promile, lebo to prístroj nevedel vyhodnotiť, čiže to v čase dopravnej nehody bolo určite viac ako štyri promile, keďže tri hodiny po nehode to boli takmer štyri promile,“ dodala.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM