Michal Majer Hokej

Sýkora spôsobil srdcovú slabosť celému štadiónu

Pre toto sa oplatí chodiť na hokej! Superhrdinom šiesteho pokračovania štvrťinálovej série Zvolen - Banská Bystrica v réžii Alfreda Hitchcocka bol útočník baranov Ján Sýkora. Neskutočnou chladnokrvnosťou zachránil svoj tím doslova v hodine dvanástej.

Kto čakal, že šiesta štvrťfinálová bitka play off už nemôže priniesť väčší nervák, ako tie predchádzajúce, bol na hlbokom omyle. Domáci dvakrát viedli, tesne pred koncom stratili už tradične vedenie, keď po faule na Hvilu premenil trestné strieľanie Ján Sýkora. Ten istý hráč potom s neuveriteľným pokojom premenil ďalšie dva nájazdy v rozhodujúcej fáze zápasu, keď išlo baranom doslova o krk. Pre tých, čo nevideli na vlastné oči, ťažko opisovať atmosféru na zaplnenom štadióne pod Pustým hradom.

Tá bola priam infarktová. Banskobystrický mladíček priznal, že ani jemu nebolo všetko jedno. „Napriek tomu, že mám len dvadsať rokov, sa o mňa na striedačke pokúšal infarkt. Tréner mi však na nájazdy veril a keďže aj chalani ma povzbudili, išiel som do toho s plným nasadením. Mal som pripravené aj ďalšie varianty, rozhodol som sa to striedať. Zvolenský brankár možno čakal rovnaké blafáky, myslím, že som ho nachytal na hruškách. Musím povedať, že premeniť všetky tri samostatné nájazdy sa mi v kariére ešte nepodarilo,“ dodal vzápätí muž bez nervov. Ten o akýchkoľvek oslavách v šatni samozrejme nechcel ani počuť. „Máme pred sebou ešte rozhodujúci zápas doma. Som presvedčený, že ho zvládneme, sme dobrý kolektív. Dnes sme to tímovo zvládli výborne,“ pochválil celé mužstvo.

Druhým kľúčovým mužom Banskobystričanov bol Lukáš Hvila. Najskôr vyrovnal na 1:1, po jeho akcii potom vzišlo tesne pred koncom osudové trestné strieľanie. „Chceli sme to v závere ešte skúsiť, puk sa odrazil, ja som do toho kopol a dal som do toho všetko. Nakoniec z toho bolo trestné strieľanie, ktoré Jano Sýkora premenil,“ opisoval rýchly útočník kľúčové momenty zápasu. Banskobystričania už tretí krát po sebe vyrovnali proti Zvolenu v samotnom závere, čo je naozaj neuveriteľná štatistika. „Po inkasovanom góle už sme mali všetci dole hlavy, ale povedali sme si, že to ešte skúsime. Jednoducho sa to podarilo, sme veľmi šťastní. Aj ten posledný zápas budeme musieť makať, drieť a veriť, že to dokážeme.“

V to isté dúfajú aj Zvolenčania, hoci po zápase by sa v nich zrejme krvi nedorezal. Jedným z najnešťastnejších hráčov HKm bol Ondrej Otčenáš, ktorý síce premenil svoj samostatný nájazd, rozhodcovia ho však neuznali. „Asi je to údel tejto série, že to domáci nezvládajú. Musíme len dúfať, že to tak bude až do konca. Veril som, že rozhodca môj nájazd uzná, ale napokon sa tak nestalo. Bude sa mi o tom asi snívať, lebo podľa mňa ten gól mal platiť. Ideme však ďalej, ešte nie je koniec a všetko je otvorené. Kabína je v dobrom stave a stále ideme za svojím cieľom,“ //dodal Otčenáš. Sporný moment okolo jeho neuznaného gólu rozladil aj zvolenského asistenta trénera Vladimíra Klingu. //„Bolo nám povedané, že Šimonovič sa puku nedotkol, ale puk nešiel smerom dopredu. Neviem si to vysvetliť, lebo pozeráme všetky svetové ligy, kde sa zakončuje z otočky, ale takto bolo rozhodnuté a musíme to rešpektovať,“ dodal Klinga.

V stredu je v banskobystrickej aréne na programe siedmy rozhodujúci duel. Ani ten určite nebude pre slabé povahy…

Zdroj: hokejportal.sk

Šialená séria pokračuje!
1
Galéria
Sýkora spôsobil srdcovú slabosť celému štadiónu
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM