Správy

Svoj čas, energiu a schopnosti nezištne venujú v prospech iných: V kraji ocenili dobrovoľníkov so Srdcom na dlani

Ich nezištná pomoc iným nezostali nepovšimnuté. V Banskobystrickom kraji opäť udeľovali ocenenia ľuďom so Srdcom na dlani, ktorí sú svojou výnimočnou a veľmi prospešnou dobrovoľníckou prácou inšpiráciou a povzbudením pre ostatných.

Ilustračný obrázok k článku Svoj čas, energiu a schopnosti nezištne venujú v prospech iných: V kraji ocenili dobrovoľníkov so Srdcom na dlani
Zdroj: Dnes24.sk

Deviaty ročník oceňovania výnimočných dobrovoľníkov a dobrovoľníčok zorganizovalo Centrum dobrovoľníctva v spolupráci s Univerzitou Mateja Bela v Banskej Bystrici, mestom Banská Bystrica, Regionálnym európskym informačným centrom a Komunitnou nadáciou Zdravé mesto.

12 ocenení

Udeľovanie ocenenia Srdce na dlani 2015 v Bansko­bystrickom kraji sa realizovalo pod záštitou primátora mesta Banská Bystrica Mudr. Jána Noska dňa v pondelok 7. decembra 2015 v priestoroch Radnice na Námestí SNP v Banskej Bystrici.

Udelených bolo 12 ocenení Srdce na dlani 2015 nasledovne: Csille Droppovej v kategórii dobrovoľníctvo v rozvoji komunity; Libuši Pajunkovej, Marekovi Žifcákovi, Soni a Eduardovi Findorovcom v kategórii dobrovoľníctvo v sociálnych a zdravotníckych službách; Ľubici Tomkovej v kategórii dobrovoľníctvo v práci s deťmi a mládežou; Igorovi Chamillovi v kategórii dobrovoľníctvo vo vzdelávaní; Danke Mokrej-Maruškovej v kategórii dobrovoľníctvo v kultúre a umení; Augustíne Zliechovskej a Slave Majorovej za občianske združenie Mačky Zvolen v kategórii dobrovoľníctvo v prospech životného prostredia; Viere Dubačovej v kategórii zahraničné dobrovoľníctvo. Ocenenie v kategórii mladý dobrovoľník/mladá dobrovoľníčka do 30 rokov si prevzal Jakub Forgács.

Dobrovoľníkom/do­brovoľníčkou mesta Banská Bystrica sa stali členovia občianskeho združenia EnviroFuture: Eva Ščepková, Lucia Rossová, Veronika Valkovičová a Maroš Ondrejka. Najobľúbenejším projektom tohtoročného Týždňa dobrovoľníctva, za ktorý hlasovali prostredníctvom internetovej stránky Centra dobrovoľníctva spomedzi šiestich tematicky rôznych nominovaných projektov z celého Banskobystrického kraja, sa stala Farebná ulička z Banskej Bystrice. Ďalších 39 nominovaných dobrovoľníkov a dobrovoľníčok dostalo ďakovný list.

Verejné poďakovanie za nezištnú pomoc

Na záver slávnostného oceňovania pán primátor pokrstil rozprávkovú knižku mladej postihnutej spisovateľky Simony Strelcovej, ktorá mohla vzniknúť aj vďaka obrovskému úsiliu mnohých dobrovoľníkov a dobrovoľníčok.

Dobrovoľnícka práca je mnohokrát nedocenená a neviditeľná, aj keď dobrovoľníci a dobrovoľníčky robia pre svoje komunity nezanedbateľné množstvo činností. Srdce na dlani 2015 je verejné poďakovanie nielen oceneným a nominovaným, ale všetkým dobrovoľníkom a dobrovoľníčkam, ktorí nezištne venujú svoj čas, energiu a schopnosti v prospech iných ľudí a komunít.

Ďakujeme aj študentom a študentkám Katedry hudobnej kultúry Pedagogickej fakulty Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici, ktorí zabezpečili hudobný program počas oceňovania, Michalovi Bartkovi z Katedry výtvarnej kultúry PF UMB v Banskej Bystrici za tvorbu ocenení a Ministerstvu školstva, vedy, výskumu a športu SR, spisovateľke Silvii Bystričanovej a spoločnostiam Martinus.sk, Dany – svet čokolády, tlačiareň Dali BB a Urpiner za finančnú aj nefinančnú podporu oceňovania.

Text a foto: Centrum dobrovoľníctva

FOTO: Ľudia, ktorí pomáhajú so Srdcom na dlani
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM