Jakub Forgács Iné športy

Svetový šampión v thajskom boxe Moravčík: Makajú u neho aj hráči NHL!

Viacnásobný svetový i európsky šampión v thajskom boxe Vladimír Moravčík pripravuje na novú sezónu viacerých slovenských hokejových reprezentantov vrátane Andreja Sekeru a Richarda Pánika. Svoje tréningy zameriava na kondíciu a silu.

Ilustračný obrázok k článku Svetový šampión v thajskom boxe Moravčík: Makajú u neho aj hráči NHL!
Zdroj: Webnoviny.sk

Hráčov pripravuje v Banskej Bystrici a to naozaj komplexne, v zostave sú cvičenia na nohy i ruky. „Hokejisti majú veľmi silné nohy, takže viac pracujeme na rukách. Na nohách skôr dolaďujeme koordináciu, zameriavame sa na ich rýchlosť, aby hráč vedel rýchlo reagovať v danej situácii. V tréningoch ide aj o celkové spevnenie tela, keď chalani idú od rúk cez brucho až po nohy. Takéto cvičenia sú pre hokej, ako kontaktný šport, najlepšie,“ vysvetlil princíp tréningov svetový i európsky šampión v thajskom boxe Vladimír "Drakula“ Moravčík.

Najviac dá zabrať vytrvalostná časť

Hokejisti si obľúbili thajské tréningy v športovom komplexe v Banskej Bystrici, pre niektorých sa už stali neodmysliteľnou súčasťou letnej prípravy. „Tréningy s Moravčíkom mi dávajú silový aj vytrvalostný základ. Ide tu o veľa cvikov s vlastnou váhou. Je to makačka na ruky, brucho i nohy, v podstate na celé telo. Najviac dá zabrať hráčovi vytrvalostná časť tréningu, v ktorej robíme s činkami, vlastnou váhou, expandre. Potom sú to kopy, ktoré sú vynikajúce na slabiny, čo nám môže pomôcť napríklad pri hokejovom sklze. Všetky cvičenia sú o tom, čo potrebuje človek pri hokeji,“ uviedol na margo tréningov obranca Caroliny Andrej Sekera, ktorý pôsobí v prestížnej zámorskej súťaži NHL od roku 2007.

Jedným z tréningových sparingpartnerov Sekeru je aj kmeňový hráč Tampy Bay Richard Pánik, ktorý meria každý pracovný deň cestu z Martina do Banskej Bystrice, aby počas letnej prípravy nestratil nič zo svojej kondície a sily.

Tréningy si pochvaľoval aj Handzuš

„Tréningy tu nie sú iba o klasickom zdvíhaní činiek, je to niečo iné a nové. Cviky sú zamerané na celé telo. Do sýtosti sa tu vyskáčeme a zaposilňujeme. Vlani som bol s týmto tréningom veľmi spokojný, takže v tom pokračujem aj tento rok,“ prezradil talentovaný 22-ročný odchovanec martinského hokeja.

Moravčíkove tréningy absolvovali okrem Andreja Sekeru a Richarda Pánika aj Michal Handzuš, Mário Bližňák, Tomáš Tatar a ďalší známi hokejisti. Svetový thajský šampión spolupracuje s kondičným trénerom Romanom Švantnerom. Na komplexných cvičeniach a zostave pre letné tréning hokejistov pracujú spolu už tri roky.

"Najprv sme začali mladšími chalanmi. Vlani sa na našom tréningu zúčastnil Michal Handzuš a pochvaľoval si, že sa mu to osvedčilo, i keď viac cvikov zameral na koordináciu než silu. V súčasnosti k nám chodia takmer všetci hráči z NHL, ktorí sú z okolia Banskej Bystrice. Je ich tu naozaj dosť počas letnej prípravy,“ dodal Moravčík.

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM