Jakub Forgács Rôzne

Svetový fenomén zasiahol Bystričanov: Ľadová voda zmáčala aj futbalovú hviezdu spod Urpína

Internetom sa v posledných dňoch šíri nová vlna videí, v ktorých si známe osobnosti lejú na hlavu ľadovú vodu. Celá akcia má charitatívny podtón. Zapojil sa do nej aj rodák z Banskej Bystrice a hviezda talianskeho SSC Neapol Marek Hamšík.

Ilustračný obrázok k článku Svetový fenomén zasiahol Bystričanov: Ľadová voda zmáčala aj futbalovú hviezdu spod Urpína
Zdroj: Dnes24.sk

Nová internetová mánia s názvom Ice bucket challenge zasiahla už aj Slovensko. Videá, v ktorých sa známe a aj menej známe osobnosti nechajú polievať ľadovou vodou, doslova zahltili internet. Niektorí diváci sa na nich pobavia, niektorí iba pokrútia hlavou.

Marek prijal výzvu kamaráta Stefana Simonazziho a neapolského spoluhráča Joseho Callejona a nechal sa o obliať studenou vodou. Zaujímavé sú aj tri mená, ktoré vyzval Marek k tomu, aby pokračoval v tejto myšlienke: sú to Martin Vaculík a spoluhráči zo slovenskej futbalovej reprezentácie Adam Nemec a Erik Jendrišek.

Cieľom Ice bucket challenge je poukázať na zákernú chorobu, ktorou je ASL (amyotrofická laterálna skleróza). Postihnutý má pri nej pocit, akoby ho obliala ľadová voda a svalstvo ochabuje a prestáva reagovať.

Ice bucket challange dorazil aj do Banskej Bystrice
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM