Futbal

SVET O SLOVENSKU: Briti sa boja brutálnych slovenských futbalových fanúšikov

Európsky futbalový šampionát Euro 2016 má priniesť krvavé zrážky medzi anglickými a slovenskými fanúšikmi. Podľa britských médií to bude dokonca najťažšia výzva spomedzi všetkých zápasov.

Brutálni slovenskí hooligans sa vyhrážajú, že Britov odrovnajú. Tak znie titulok článku britského denníka Dailystar.com.uk. Podtatranskí chuligáni v ňom majú povesť mimoriadne agresívnych a ozbrojených fanúšikov, s ktorými sa neradno zahrávať.

Krv a smrť

Slovensko si na futbalovom šampionáte zahrá s Anglickom v základnej B skupine 20. júna vo francúzskom Saint-Etienne. Briti sa obávajú, že to bude naozaj divoké. “Tisícky slovenských ultras sa chystajú do Saint-Etienne na tvrdé zrážky, takže počas slovensko – anglického zápasu môže tiecť krv,” píše Dailystar.

Denník dokonca premenoval základnú B skupinu na ”skupinu smrti” a tvrdí, že anglickí fanúšikovia to môžu mať naozaj ťažké. V rámci plánovaných zápasov sa na nich chystajú “ruskí gangstri”, ktorí už vyhlásili, že ich “totálne zlikvidujú”. Welšania sa zas pripravujúci sa na jeden z “najnevraživejších zápasov poslednej doby”.

To všetko však má byť nič v porovnaní s posledným zápasom so Slovenskom, kde anglickí chuligáni majú naozaj naraziť na “skutočného súpera”.

Čítajte aj: SVET O SLOVENKU: Za lásku krásnej Betty z Dobšinej ponúkol britský bankár pol milióna libier!

Ozbrojení a extrémne nebezpeční

“So slovenskými futbalovými ultras sa nezahráva,” píše Dailystar. Expresívne popisuje, že slovenské futbalové zápasy sú presiaknuté krvou počas pravidelných divokých zrážok fanúšikov domácich klubov.

“Slovanskí hooligans majú nože, kovové boxery a dokonca strelné zbrane,” varuje britský denník. Pripomína, že zápas medzi Slovanom Bratislava a Spartou Praha musel byť zastavený po 42 minútach pre obrovské davové násilie.

Angličania už majú zlú skúsenosť so Slovákmi, keď sa ich tímy stretli na šampionáte Euro 2004 počas kvalifikačného zápasu v Bratislave. Dvaja britskí fanúšikovia mali byť podľa portálu postrelení vo dverách hotela. Problémy sa stupňovali aj počas samotného zápasu, keď vzduchom lietali odtrhnuté sedadlá a poriadok na štadión museli zabezpečiť kukláči.

Prečítatje si tiež: SVET O SLOVENSKU: Našinci pracujú vo Veľkej Británii ako otrokári aj otroci

Slováci na to kašlú

Denník pripomína, že Briti sú jedna z mála krajín, ktoré vedia svojich najtvrdších ultras dostať pod kontrolu. Minimálne tým, že im nedovolia vycestovať na šampionát do Francúzska.

“Viac ako dvetisíc najtvrdších ultras hooliganov má zákaz opustiť krajinu,” píše Dailystar. Zároveň pripomína, že nič také neplatí na Slovensku a tak najtvrdší ultras môžu na zápasy do Francúzska voľne prísť.

Tí už na internete živia britské obavy. Denník uvádza, že na webstránke fanúšikov FC Nitra svietia odkazy “Do tuhého pôjde s Anglickom!” a “Odrovnáme ich!”.

Mohlo by vás zaujímať tiež: SVET O SLOVENSKU: Brusel má z nás hlavybôľ. Prídeme o eurofondy?

Futbaloví hooligans
1
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM