Monika Földešiová Tlačové správy

SÚŤAŽ: Obľúbený festival Frndžalica aj tento rok! Aha, na čo všetko sa môžete tešiť

Králiky pri Banskej Bystrici znova ožijú tradíciami a folklórom. Opäť sa môžete tešiť na množstvo dobrôt, ľudovú hudbu a to nie je všetko... Vyhrajte voľné vstupenky a poďte na Frndžalica Fest s nami!

Ilustračný obrázok k článku SÚŤAŽ: Obľúbený festival Frndžalica aj tento rok! Aha, na čo všetko sa môžete tešiť
Zdroj: Dnes24.sk

Hudba, tanec, klobása, Frndžalica chystá sa! Aj takto by sa dal charakterizovať festival tradícií, ktorý už po druhýkrát osvieži atmosféru v neďalekých Králikoch. Zameraný je na tradičnú kultúru jednotlivých regiónov Slovenska, k čomu dozaista patrí nielen chutné jedlo ale aj tanec, spev a remeslá.

Lúčnica, Ploštín Punk i Peter Nagy s Indigom

O nedostatok hudby sa určite nemusíte báť. Okrem folklórnych zoskupení sa môžete tešiť aj na podtatranskú kapelu Ploštín Punk z Liptovského Mikuláša. Zaznejú aj neošúchané a stále populárne hity Petra Nagyho a jeho kapely Indigo. Svojím vystúpením poteší aj na Slovenskú i v zahraničí známy umelecký tanečný súbor Lúčnica, heligonkárka Vlasta Mudríková, orchester Zlaté husle či populárna kapela Bystrík Band.

Vzácni hostia aj množstvo atrakcií

Pre deti i dospelých si organizátori tohtoročnej Frndžalice pripravili aj mnoho sprievodných akcií. Deti sa môžu vyblázniť v detskom svete, v ktorom nebude chýbať skákací rozprávkový domček, lezecký kopec Perinbaby, elektrické autíčka aj gigantická nafukovacia šmýkalka.

Jednou z dôležitých súčastí podujatia budú aj Medzinárodné majstrovstvá Slovenska vo varení a jedení tradičných jedál našich starých otcov a starých materí. Ak si teda trúfate na takúto baštu, hor sa do koštovania ;)

Tí odvážnejší si môžu skúsiť presnosť svojej mušky pri lukostreľbe alebo si pozrieť sokoliarov Biatek z Banskej Bystrice. Či zajazdiť na koníkoch.

Medzi najvzácnejšími hosťami festivalu nebude chýbať herec Karol Čálik a večný srandista Ivan Tuli Vojtek. Svoju účasť prisľúbila aj najpopulárnejšia svokra na Slovensku Gizka Oňová.

A to všetko už druhý prázdninový víkend 4.-5. júla v stredisku SKI Králiky. V piatok od 16:00 do 24:00 a v sobotu od 9:00 do 3:00 hod.

Zistite ceny vstupeniek TU

Viac o atrakciách i programe Frndžalica Festu nájdete na stránke www.frndzalistafest.sk alebo na stránke Facebooku

Hrajte o voľné vstupenky!

Zapojte sa na našom portáli Bystrica 24 do súťaže a vyhrajte voľné vstupy na tento 2-dňový festival. Napíšte nám správnu odpoveď na otázku: Po koľký krát sa bude konať tohtoročná Frndžalica?
Odpovede posielajte do stredy 2. júla na sutaz@global24.sk, nezabudnite uviesť svoje celé meno a kontaktné údaje.

Súťažiaci súhlasia, že ich e-mailová adresa bude poskytnutá spoločnosti Global 24, s.r.o. na marketingové ú­čely.

foto: www.frndzalicafest.sk
video: archív 2013

Frndžalica Fest Králiky: Pri pohľade na tieto dobroty a skvelú zábavu je nemožné
1
Galéria
SÚŤAŽ: Festival Frndžalica sa vrátila! Aha, na čo všetko sa môžete tešiť
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM