Jakub Forgács Rôzne

Super akcia, ktorou sú Nemce známe široko-ďaleko: Vo vyváraní tradičnej dobroty si tentoraz zmeria sily kuchárska V4!

Ak máte radi dobré jedlo, zbystrite pozornosť. Neďaleko nášho mesta sa tento rok bude pripravovať tradičná pochúťka. O prvenstvo sa pobijú družstvá dokonca až zo štyroch krajín.

Ilustračný obrázok k článku Super akcia, ktorou sú Nemce známe široko-ďaleko: Vo vyváraní tradičnej dobroty si tentoraz zmeria sily kuchárska V4!
Zdroj: TASR

Obec Nemce v Banskobystrickom okrese sa môže popýšiť novým špičkovým fitness centrom, ktoré vzniklo v priemyselnej budove, v bývalej „výmeničke“ tepla. Podľa starostu Dušana Mydla tam chodievajú cvičiť aj známi športovci.

Dedina je široko-ďaleko známa najmä dvoma akciami, na ktoré chodievajú i ľudia zo vzdialenejších miest. Prvou je Celoslovenská súťaž vo varení kapustnice a príprave zabíjačkového taniera. V tomto roku 5. novembra obec chystá už jej jubilejný desiaty ročník.

„Sme aj držiteľom rekordu, že na jednom mieste varilo až 22 družstiev. Bežne chodieva okolo 20 a viac ani nechceme, lebo sme obmedzení priestormi. Akcia sa koná pred kultúrnym domom. V tomto jubilejnom ročníku, ktorý sme vyhlásili za medzinárodný, očakávame účasť družstiev z Česka a Poľska. Tí sa zúčastňujú pravidelne. No tentoraz príde aj maďarské, takže V4 sa objaví i v Nemciach,“ konštatoval Mydlo.

Ich známou športovou akciou je Nemčiansky beh, kde súperia starí i mladí. Vlani po prvý raz vytvorili kategóriu „Beh Nemčanov“, v ktorej bežali iba ľudia z obce. Hneď na prvý raz sa zúčastnilo 52 miestnych obyvateľov.

Čítajte tiež:

Zaujímavosť iba pár kilometrov od Bystrice: V Nemciach s niečo cez 1100 obyvateľmi majú svoje sídlisko

Špaňodolinské čipky sú už vychýrené: Ale vedeli ste, že šikovné čipkárky máme aj v ďalšej obci pri Bystrici? FOTO

Zvoncová rekordérka aj vlastné fitness centrum… TOTO ste o Nemciach možno ani netušili :)

Rýchly OBRÁZKOVÝ kvíz z Bystrického okresu: Priraďte dedinám správne erby a zistite svoje skóre!

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM