Marcel Mojžiš Krimi

Sudca vzal zvolenského strelca do väzby, hrozí mu doživotie

Sudca Okresného súdu v Banskej Bystrici v sobotu podvečer rozhodol o vzatí Ivana H. (56) zo Zvolena do väzby. Muža v súvislosti so štvrtkovou streľbou vo zvolenskej firme, pri ktorej prišli o život traja ľudia, vyšetrovateľ obvinil z obzvlášť závažného zločinu vraždy.

„Bolo vyhovené prokuratúre v celom rozsahu,“ uviedol médiám prokurátor. Väzobné dôvody sú tzv. preventívna a úteková väzba. Umiestnený bude v banskobystrickej väzbe. Ako povedal médiám obhajca obvineného Juraj Remšík, jeho klient bol vzatý do väzby a výslovne sa vzdal sťažnosti. Rozhodnutie o väzbe je momentálne právoplatné.

„Čo sa týka klientovej argumentácie, absolútne sme sa nevyjadrovali ku skutku, k tomu sme sa vyjadrili už na polícii, nebol dôvod sa vyjadrovať ďalej. Čo sa týka argumentácie ohľadom väzby, jednou z nich bola aj jeho bezpečnosť, samozrejme.“ Podľa Remšíka jeho klient priznal, že sa niečo stalo. „Ale ku skutku to je momentálne všetko,“ uzavrel Remšík.

Šok a smrť

Ako pripomenula v piatok banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Jana Vrbická, k tragédii došlo ráno v sídle firmy TC Trade, počas prejedávania požiadavky Ivana H., ktorú predložil konateľom spoločnosti v rámci finančného vyrovnania po jeho odchode z firmy. Muž použil zbraň, ktorú mal v legálnej držbe. Pri streľbe podľahli zraneniam 64-ročný a 36-ročný muž zo Zvolena a 46-ročný muž z Banskej Bystrice. Predpokladanou príčinou smrti u všetkých troch bol krvácavý šok pri poraneniach dutiny hrudnej a brušnej.

Obvineného vyšetrovateľ umiestnil do policajnej cely a spracoval návrh na jeho vzatie do väzby. Prípad je v štádiu vyšetrovania. Obvinenému za tento skutok hrozí trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov alebo doživotie. Ivan H. bol desať rokov, až do februára 2012, konateľom zmienenej spoločnosti. Podrobnosti o šokujúcej masakre si prečítajte TUTU!

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM