Michal Majer Krimi

Súd prijal obžalobu na údajného vraha prostitútky

Senát Okresného súdu v Banskej Bystrici prijal dnes obžalobu na 42-ročného Miroslava K., ktorého prokurátor obžaloval zo spáchania pokusu o vraždu. Predseda senátu však termín hlavného pojednávania nevytýčil, pretože odchádza na polročnú stáž na Kraj

Podľa obžaloby mal Miroslav K. vlani 10. júla požiadať vtedy ani nie 20-ročnú Zitu P. zo Žiaru nad Hronom o sex za peniaze. Rómka ponúkala sexuálne služby „na chodníku“ v Žiari nad Hronom záujemcom už aj predtým. Medzi nimi bol minimálne raz aj Miroslav, preto s ním išla znova.

Po tom, ako od neho zinkasovala dohodnutú sumu, k sexu medzi nimi nedošlo. Miroslav mal vytiahnuť nôž a mladej prostitútke, ktorá bola tehotná, podrezať hrdlo. Žena následne upadla do bezvedomia a keď sa z neho prebrala, dostala sa z lesa k neďalekej benzínovej čerpacej stanici, odkiaľ k nej privolali zdravotnícku pomoc.

Prokurátor odmietol s obžalovaným dohodu o vine a treste, pretože na to neboli splnené podmienky. Uzavrieť ju nechcel ani obžalovaný, ktorý tvrdí, že skutok, za ktorý ho obžalovali, nespáchal.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM