Jakub Forgács Rôzne

Suchý vrch a Urpín v plnej kráse. Mladý Bystričan natočil VIDEO ako z rozprávky

Myslíte si, že poznáte krásy okolia Banskej Bystrice? Potom si pozrite zábery, ktoré zachytil Martin na kopcoch nad mestom. Vyobrazujú aj tie najmenšie detaily našej nádhernej prírody.

Ilustračný obrázok k článku Suchý vrch a Urpín v plnej kráse. Mladý Bystričan natočil VIDEO ako z rozprávky
5
Galéria

Bystričan Martin Kováč sa fotografii venuje už od 15 rokov. O rok neskôr začal pracovať aj s videom. Mladík aktuálne študuje na Strednej odbornej škole v Banskej Bystrici, odbor Grafik digitálnych médií. Hoci s pohyblivými obrázkami nepracuje dlho, svetlo sveta vďaka nemu uzrelo vskutku úchvatné dielo priamo z našich končín.

Video Čarovná rozprávka má takmer 5 minút a jeho názov je úplne výstižný. Zachytáva krásu prírody na Suchom vrchu a Urpíne počas rôznych ročných období. Zábery sú o to strhujúcejšie, že na nich uvidíte aj malé tvory ako pavúka či húsenicu. Keď ho vzhliadnete, máte pocit, ako by ste sledovali dielo profesionálneho kameramana, ktoré výborne dotvára hudobný podklad..

Video pripravil ako záverečnú prácu do školy. „Kedže mám blízko k prírode a bývam neďaleko, rozhodol som sa natočiť video zachytávajúce krásu Banskej Bystrice. Na videu som pracoval dosť dlho, kedže som bol v teréne v rôznych ročných obdobiach. Spracovanie a úprava už neboli také zdĺhavé, ale tiež to zabralo nejaký ten čas,“ priznal mladý autor.

„Na natáčanie som používal zrkadlovku Canon EOS 60D a čo sa týka techniky, aj steadycam pre dosiahnutie stabilizovaných záberov. Pre zachytenie detailov hmyzu som mal makro objektív Canon EF-S f2.8 USM,“ doplnil technické parametre Martin, ktorý už v minulosti natočil niekoľko hudobných videoklipov. Tie, ako aj jeho najnovší počin, si môžete pozrieť v našej videogalérii!

Čítajte tiež:

FOTO: Mladá folkloristka v ROZHOVORE: Prečo sú Hrochoťania pupkom sveta?

VIDEO: Hasiči sa postarali o poriadne horúce chvíle. V Bystrici padol slovenský rekord!

VIDEO: Nádherné video krás prírody mladého Bystričana
5
Galéria
FOTO: Zábery prírody z úchvatného videa mladého Bystričana
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM