Jakub Forgács Rôzne

Študenti prišli s originálnym nápadom: Bystrické námestie zaplnia bublinami

Tak toto v Banskej Bystrici ešte nebolo. Centrum nášho mesta sa na niekoľko chvíľ zmení na nepoznanie. Postará sa o to nápad banskobystrických študentov, nespočetné množstvo bublín.

Ilustračný obrázok k článku Študenti prišli s originálnym nápadom: Bystrické námestie zaplnia bublinami
Zdroj: TASR

Prvý ročník celoslovenského Dňa bublín (Bubble Day), do ktorého sa môžu zapojiť malí i veľkí, jednotlivci aj rodiny. sa uskutoční už v pondelok. Na námestí SNP sa stretnú desiatky Bystričanov s bublifukom v ruke, aby spoločne vyslali k oblohe nespočetné množstvo bublín. Podľa mladých bubliny vytvoria očarujúcu atmosféru a spríjemnia okoloidúcim letné horúce dni.

"Hovorí sa, že každý je istým spôsobom dieťa na celý život. Chceme sa aj takto symbolicky opäť vrátiť do detských čias. Je jedno či máte desať, tridsať alebo šesťdesiat rokov. Zastavte sa na chvíľu, zabudnite na zhon a užite si prítomný okamih,“ hovorí predseda Rady študentov a jeden z koordinátorov podujatia. .

O desiatej hodine si budú môcť Bystričania pozrieť aj komorný sprievodný program, v rámci ktorého vystúpia žongléri, gitarista Jozef Mlynárik či bublinárka Linda Grossmannová, ktorá bude špeciálne vytvárať veľké bubliny. Do sprievodného programu sa môže dobrovoľne zapojiť každý, kto chce ukázať svoj talent a niečim potešiť ľudí. A ako sa zapojiť do bublifukovania? "Stačí, ak si v pondelok o desiatej hodine donesiete svoj bublifuk a rozžiarite bublinami spolu s ďalšími Bystričanmi naše námestie,“ vyzýva Jaroslav Dodok.

Deň bublín vznikol ako pokračovanie úspešného podujatia Hug Day, prostredníctvom ktorého sa na celom Slovensku rozdalo takmer 80 000 objatí. Autorkou myšlienky Bubble Day je banskobystrická vysokoškoláčka Lucia Randová. Aj vďaka nej môžu mladí ľudia v Banskej Bystrici, Žiline, Rimavskej Sobote a ďalších desiatich mestách zanechať odkaz, že krásne myšlienky nemusia stáť vždy veľa peňazí. Niekedy stačí iba chcieť.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM