Jaroslav Dodok Od Vás

Gymnazisti sa mobilizujú: Na Facebooku rastie nespokojnosť, študentský štrajk je za dverami

Nízke platy učiteľov a nekvalitné školstvo podnietili študentov Tajovského gymnázia, aby svojich učiteľov podporili. Na internete vznikla za veľmi krátky čas nová iniciatíva, ktorá verejne hovorí o organizácii študentského štrajku v Banskej Bystrici.

Ilustračný obrázok k článku Gymnazisti sa mobilizujú: Na Facebooku rastie nespokojnosť, študentský štrajk je za dverami
Foto: Jaroslav Dodok

Transparenty vytiahli už v piatok

,,Kedže v piatok 30. novembra bol pochod študentov v Bratislave, tak moji dvaja spolužiaci Martin Selecký a Miroslav Rybár sa rozhodli, že donesieme kartóny, fixy a trochu ako maturanti podporíme profesorov a postavíme sa na ich stranu," povedala pre student24.sk Martina Lipoldová z GJGT.

Študenti požadujú viac peňazí do školstva, poriadne a kvalitné vzdelávanie.,,Tým­to by sme chceli vyzvať aj iné bystrické školy, aby sa pridali spolu k nám. Ak by záujem prejavilo viacej ľudí, tak vydať sa do ulíc je určite reálne," prezradila maturantka.

Už o niekoľko hodín na to vznikla na Facebooku udalosť „Záujem o štrajk na pomoc profesorom“, na ktorú sa pridalo už viac ako 230 študentov. Transparenty s heslami ako ´Keby toto videli Tajovský a Komenský´, ´Do teraz ste tu boli pre nás, teraz sa postavíme za vás´ majú študenti už pripravené.

Protesty na námestí sú reálne

,,Keďže táto situácia je príšerná a v piatok na prvej hodine som na profesorke videla jej zhnusenie a myslím, že by sa jej nad tým aj chcelo plakať, tak navrhujem, aby sme v pondelok prišli všetci pred školu s nejakým transparentom, sloganom, dobrou náladou a bojovnosťou. Budeme sa čakať tak do 8:00 / 8:15 a potom urobíme nejaký spoločný pochod na námestie a tam to rozbalíme. Bolo by fajn, keby tam prišli aj iné školy," uviedla Daniela Nevínová z Gymnázia Jozefa Gregora Tajovského.

,,To či budeme štrajkovať len pred školou, alebo sa rozhodneme ísť aj na námestie záleží predovšetkým na študentoch. Ako sme videli, za pár hodín sa zmobilizovalo poriadne veľa ľudí. Ak to takto pôjde ďalej, nebude nám robiť problém spraviť centrálny štrajk všetkých banskobystrických škôl," povedala pre student24.sk jedna zo študentiek.

Študenti GJGT sa mobilizujú: Výzývajú aj ostatné školy - študentský štrajk je za
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM