Krimi Správy

Strelnicu pri Zvolene hasili niekoľko hodín: Škody sa vyšplhali na státisíce

S požiarom v areáli strelnice v Sielnici bojovali hasiči niekoľko hodín. Prečo horelo, už zisťuje expertízna skupina Ministerstva vnútra.

Ilustračný obrázok k článku Strelnicu pri Zvolene hasili niekoľko hodín: Škody sa vyšplhali na státisíce
Zdroj: TASR

Materiálna škoda vyčíslená predbežne na 230 000 eur vznikla pri požiari v areáli strelnice v katastri obce Sielnica v okrese Zvolen, ku ktorému došlo vo štvrtok 14. septembra. TASR o tom informoval hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Banskej bystrici Erik Piater.

O požiari sme vás informovali v článku: V Sielnici horí budova strelnice. Pre uskladnené zbrane a strelivo je zásah nebezpečný

,,Po príchode na miesto udalosti veliteľ zásahu zistil, že požiarom je zasiahnutý prízemný objekt, v ktorom bol uskladnený aj presne neurčený počet zbraní a streliva. Vzhľadom na zvýšené nebezpečenstvo hasiči pri požiari zasahovali z bezpečnej vzdialenosti pomocou stacionárnych bezobslužných hasiacich monitorov,“ uviedol hovorca. Dodal, že požiar sa hasičom podarilo lokalizovať vo večerných hodinách a likvidovali ho do skorých ranných hodín.

,,Na likvidácii požiaru sa celkovo podieľalo 20 profesionálnych hasičov z troch hasičských staníc a šesť dobrovoľných hasičov zo Sielnice. Príčinu jeho vzniku zisťuje expertízna skupina Ministerstva vnútra SR,“ zakončil.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM