Jakub Forgács Rôzne

Streľba zo vzduchovky, ukážky pestovania aj chlieb s masťou... Na jedinečnej akcii spoznáte bystrický les

Ak aj vám učarovala príroda, máme pre vás skvelý tip. Už čoskoro sa neďaleko Banskej Bystrice bude konať podujatie, aké len tak nezažijete. Priblíži vám les nášho mesta.

Ilustračný obrázok k článku Streľba zo vzduchovky, ukážky pestovania aj chlieb s masťou...  Na jedinečnej akcii spoznáte bystrický les
Zdroj: TASR

Už onedlho sa neďaleko Banskej Bystrici uskutoční akcia, ktorú ocenia všetci milovníci prírody, Prechádzka lesom Mesta Banská Bystrica v rámci Lesnícky dní sa uskutoční v sobotu 7. mája v Brezinách pri obci Kordíky, 10 km od Banskej Bystrice.

Návštevníkov čaká trasa dlhá tri kilometre so 150-metrovým výškovým prevýšením, vedená po lesných cestách a linkách. Tešiť sa môžete na ukážky pestovania lesa na princípoch prírode blízkeho obhospodarovania lesa zamerané na výchovu mladých lesných porastov, zmenu štruktúry lesných porastov, obnovnú ťažbu v terénoch s použitím lesných lanoviek a kolesových traktorov.

Program

  • Zahájenie: 9:15 – príhovor Ing. Možucha
  • 9:20 – úvod Ing. Apfel
  • 9:30 – 12:00 – ukážky v teréne Apfel,
  • 12:00 – 13:00 – občerstvenie (chlieb s masťou a cibuľou, minerálka)

V priebehu akcie budú realizované súťaže pre deti (poznávanie drevín a rastlín, zvierat, streľba zo vzduchovky). Súťaže budú ocenené rôznymi sladkosťami.

Na akciu je nutné oblečenie do každého počasia a do terénu. Prístup na zhromaždisko je terénnymi aj osobnými autami. Pešo od autobusu s odchodom 8:00 hod z autobusovej stanice Banská Bystrica a s príchodom na Kordíky 8:40. Prístup z obce bude usmernený šípkami na križovatkách. Svoju účasť nahláste z dôvodu zabezpečenia dostatku občerstvenia.

Čítajte tiež:

Unikát neďaleko Bystrice opäť ožije: Vodným žľabom v Rakytove budú plaviť drevo už o pár dní!

Nečakaná návšteva na bystrickom sídlisku: Kam si to namierila srnčia rodinka? FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM