Jakub Forgács Rôzne

Strach z bezdomovcov aj hnev na semafory... Spoveď ľudí z Radvane, čo ich vytáča a trápi!

Obyvateľov nášho mesta trápia viaceré problémy, ktoré sa podľa nich neriešia tak, ako by mali. Tentoraz sme boli zvedaví, čo hovoria Radvaňčania na život na ich sídlisku. Sú spokojní či naopak? A treba niečo podľa nich prioritne riešiť?

Ilustračný obrázok k článku Strach z bezdomovcov aj hnev na semafory... Spoveď ľudí z Radvane, čo ich vytáča a trápi!
Zdroj: TASR

V uliciach bystrického sídliska Radvaň nám ochotne prezradilo viacero tamojších obyvateľov, čo by podľa nich malo vedenia mesta prioritne riešiť. Kde vidia najväčšie rezervy a čo ich najviac trápi?

Chátrajúce budovy a čudesné semafory

„V Banskej Bystrici sa pred pár týždňami hovorilo o zničenom Bárczyiovskom kaštieli. V meste, prevažne v Radvani, je však viacero kaštieľov, ktoré sú v dezolátnom stave a zaslúžili by si určite väčšiu pozornosť od mesta,“ poukázala Andrea Skladanová (32), ktorej sa nepozdávajú chátrajúce objekty v Radvani, ktorej pritakával aj jej manžel.

Problémom sú však podľa obyvateľov tohto sídliska podľa ich slov aj čudesne svietiace semafory. „Hnevá ma svetelné značenie pri Kauflande na Námestí Ľudovíta Štúra,“ rozhorčene povedal stredoškolák Peter (18). „Semafory svietia aj v noci, hoci tam nie je skoro žiadna premávka,“ doplnil mladý študent, podľa ktorého takto zbytočne zdržujú ľudí aj autá.

Problémy s bezdomovcami aj s chodníkmi

Niektorí ľudia však v Radvani dokonca pociťujú aj strach. „V okolí Kauflandu sa hlavne vo večerných hodinách zdržuje viacero bezdomovcov a myslím, že nie som jediná, ktorú už obťažovali pokrikovaním. Postávajú väčšinou pri vozíkoch a často tam popíjajú,“ prezradila Jana (48). Ako doplnila, mohli by sa tu viac posilniť hliadky polície.

„Chodníky v Radvani by si už žiadali opraviť, ako asi aj všade inde v meste,“ podotkol Jozef Lávik z Radvane. Podľa jeho slov, keďže je po voľbách, verí, že sa od nových poslancov dočkajú v tomto smere aspoň nejakej nápravy. „Čítal som, že sa opravila cesta na ulici Stupy, mohli by sa potom zamerať aj na ďalšie cesty a chodníky na sídlisku,“ dodal. Na problémy zničených chodníkov či popadaného lístia, ktoré nie je všade odpratané, poukázali na internete aj ďalší Radvaňčania.

Názory našich respondentov sme poslali aj kompetentným na bystrickú radnicu, aby sme pre ľudí prezistili, čo je a čo nie je možné tak skoro na danom sídlisku z ich prianí a pripomienok riešiť. Aj napriek stanovenej uzávierke, sme však z mestského úradu nedostali odpoveď.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM