Barbara Dallosová Krimi

Akcia policajtov v celom kraji počas vianočného týždňa: Kde ich hlavne stretnete a čo chystajú?

Predvianočné aj samotné sviatočné obdobie vyháňa do ulíc viac ľudí, než obvykle. Tomu sa prispôsobujú aj policajti a preto štartujú veľkú akciu na našich cestách. Tá bude prebiehať v celom našom kraji. Čo to pre nás znamená?

Ilustračný obrázok k článku Akcia policajtov v celom kraji počas vianočného týždňa: Kde ich hlavne stretnete a čo chystajú?
Zdroj: TASR

Predvianočné nákupy potravín, vianočné trhy či hon na darčeky dokážu spôsobiť ruch aj v inokedy pokojných uliciach. Po skončení jedného vianočného ošiaľu však prichádza druhý – návštevy príbuzných počas sviatkov, štefanské zábavy a prípravy na Silvestra.

Policajti v strehu

Na zvýšenie bezpečnosti si policajti prichystali špeciálny nástroj. Počas Týždňa bezpečnosti na našich cestách sa bude v celom Banskobystrickom kraji plno mužov zákona. Akcia potrvá od pondelka 22. decembra do nedele 28. decembra. ,,Aj v tomto období chceme totižto predchádzať dopravným nehodám a s nimi spojenými následkami na životoch, zdraví a majetku. Takisto chceme preventívne pôsobiť na všetkých účastníkov cestnej premávky. Počas tohto roka bolo pri dopravných nehodách usmrtených v našom kraji až 21 osôb. Denne sú na cestách Banskobystrického kraja ťažko alebo ľahko zranené osoby a v neposlednom rade aj spôsobené vysoké materiálne škody," vysvetľuje krajská policajná hovorkyňa Petra Kováčiková.

Na čo sa zamerajú

A na slovenských cestách úraduje zvlášť počas sviatočného obdobia. Na to sú policajné zložky tiež pripravené. Policajná hovorkyňa upozorňuje, že nezodpovední vodiči, ktorí si sadnú za volant pod vplyvom alkoholu, budú okrem nehody riskovať aj pokutu či väzenie. ,,Policajti sa zamerajú najmä na kontrolu dodržiavania zákazu požívania alkoholu pred a počas jazdy. Budeme hlavne na miestach, kde je zvýšené riziko vzniku dopravných nehôd a kolízií," upresňuje Kováčiková.

Podgurážení vodiči ale nebudú jediné na čo sa budú muži zákona sústrediť. ,,Pozornosť budeme venovať tiež disciplíne a ohľaduplnosti účastníkov cestnej premávky či používaniu reflexných prvkov chodcami a cyklistami za zníženej viditeľnosti," dodáva na záver hovorkyňa.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM