Monika Obrtalová Rôzne

Stavebný úrad stopol prestavbu rozhlasu

Práce na stavebných úpravách budovy Rozhlasu a televízie Slovenska v Banskej Bystrici zastavil včera Stavebný úrad. Ako objasnila hovorkyňa primátora Monika Pastuchová, úrad zistil, že stavebná úprava sa zrealizovala bez stavebného povolenia. Výkonný

Úrad tiež začal z vlastného podnetu podľa zákona o územnom plánovaní a stavebnom poriadku konanie o dodatočnom povolení stavby a vyzval stavebníka (RTVS, Mýtna č. 1, Bratislava) na predloženie chýbajúcich dokladov. „Na základe vyjadrenia projektanta sme stavebné úpravy ohlásili. Dôvody zastavenia stavebných úprav nám Stavebný úrad ešte oficiálne nedoručil,“ uviedol Zaťko. Či bolo rozhodnutie úradu oprávnené, práve zisťujú, pokračoval. Ak sa ukáže, že stavebné povolenie bolo potrebné, Stavebný úrad oň požiadajú.

Pastuchová pokračovala, že stavebník podal 22. februára na Mestský úrad v Banskej Bystrici – Stavebný úrad písomné ohlásenie stavebných úprav a udržiavacích prác. Začiatkom marca však mesto Banská Bystrica – Stavebný úrad dostal neanonymný podnet na vykonanie štátneho stavebného dohľadu na uvedenej budove. Piateho marca teda stavebný úrad uskutočnil spomínaný dohľad vo veci prešetrenia vykonávaných stavebných úprav v budove RTVS a zistil, že stavebník zrealizoval stavebné úpravy – dva otvory v nosnej stene v pracovni spravodajcov, na ktoré bolo potrebné podľa stavebného zákona stavebné povolenie a nie ohlásenie stavebných úprav a udržiavacích prác, ako podal stavebník.

Zdroj: TASR Foto: Slovenský rozhlas

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM