Monika Obrtalová Rôzne

Stavba R1-tky sa po zime rozbehla na plné obrátky

Po zimnom období stavbári zintenzívnili práce na výstave rýchlostnej cesty R1 medzi Nitrou a Banskou Bystricou. Podľa slov Lenky Kubejovej zo spoločnosti Granvia Construction sa od druhej polovice marca výrazne zlepšili podmienky na stavebné práce. V

//„Počas marca pracovalo na stavbe takmer 1300 pracovníkov, viac ako 320 dopravných prostriedkov a 230 strojov. Pokračovali zemné práce v podobe definitívneho svahovania násypov a tiež práce na odpočívadlách spolu s budovaním prípojok kanalizácie, vody a telefónnych sietí. Pri výstavbe mostov sa pracovalo v celom rozsahu činností, od spodných stavieb a nosných konštrukcií až po dokončovacie práce,“ //uviedla Kubejová.

Na úseku Selenec – Beladice bolo ku koncu februára 2011 stavebne dokončených 32 objektov a rozpracovaných ďalších 53 objektov. Boli tu dokončené sanácie zosuvov a začalo sa s definitívnymi úpravami svahov spolu s vysievaním trávy tak, aby sa na jeseň zrealizovali ďalšie vegetačné úpravy. Takmer na celom úseku sa začalo s ukladaním mechanicky spevneného kameniva ako podkladu pre vrstvy asfaltu. V časti cesty R1 medzi Beladicami a Tekovskými Nemcami stavbári dokončili 37 stavebných objektov a rozpracovali ďalších 73 objektov. Rozsiahle práce prebiehali aj na severnom obchvate Banskej Bystrice, kde bolo ku koncu marca stavebne dokončených 149 a rozpracovaných ďalších 126 objektov.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM