Peter Handzuš Hokej

Šťastný puk doputoval

Po 33 dňoch skončil svoju púť po Slovensku Šťastný puk a večer ho už využijú pri otváracom buly na zápase Slovensko - Slovinsko.

Projekt Orangeu, oficiálneho partnera majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji 2011, tým splnil svoje poslanie a počas svojej dlhej púte ho prijali v každom z takmer 50 miest Slovenska s obrovským nadšením a zápalom pre slovenský národný šport číslo jeden. Dôkazom toho je viac ako 150.000 osobných dotykov a viac ako 100.000 virtuálnych dotykov puku, ktoré fanúšikovia pridali cez aplikáciu na stránke www.osporte.sk.

Cestu Šťastného puku odštartovala svojím symbolickým dotykom hokejová legenda Peter Šťastný. Popri väčších mestách sa počas svojho turné naprieč krajinou puk zastavil aj na viacerých netradičných miestach. „Šťastný puk bol pre ľudí obrovským prekvapením napríklad na Lomnickom štíte, v skanzene vo Vlkolínci, či v bani v Banskej Štiavnici. Nech sme však s pukom prišli kamkoľvek – či už to bolo v Košiciach pred štadiónom počas prípravného zápasu, alebo na svahoch lyžiarskych stredísk v Jasnej, všade nás ľudia privítali veľmi srdečne. Každý sa chcel puku dotknúť a vyslať svoje želanie, nech sa našim chlapcom na šampionáte darí,“ povedal člen promotímu Lukáš Dobšinský. Puk zažil na svojej ceste aj niekoľko kurióznych situácií – napríklad v bojnickej ZOO, kde sa ho dotkol snáď najväčší fanúšik spomedzi všetkých, slonica Maja, alebo počas tradičnej veľkonočnej oblievačky na Myjave.

Šťastný puk neobišiel žiadnu vekovú kategóriu, dôkazom čoho boli aj zastávky v škôlkach, školách, na úradoch, v nákupných centrách či domovoch dôchodcov. O význame tohto projektu svedčí aj to, že si Šťastný puk nenechali ujsť ani obaja primátori usporiadateľských miest svetového šampionátu Milan Ftáčnik a Richard Raši. Obaja sa puku osobne dotkli, čím vyjadrili vzájomnú súdržnosť tak ako tisícky hokejových priaznivcov.

Šťastný puk na jeho turné sprevádzal aj oficiálny certifikát Slovenského zväzu ľadového hokeja, ktorý zaručuje, že bude puk použitý rozhodcami na otváracom buly zápasu medzi Slovenskom a Slovinskom. Puk v piatok o 12.30 h oficiálne prevzal pred Orange Arénou zástupca SZĽH Martin Ryba.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM