Monika Obrtalová Iné športy

Štartuje 17. ročník Slovenskej Hokejbalovej Ligy STRED

Už tento víkend začína 17. ročník Slovenskej Hokejbalovej Ligy STRED, ktorá patrí v rámci Slovenskej hokejbalovej Únie medzi najkvalitnejšie a najpočetnejšie. V rámci 17. ročníka nás čaká aj pár zmien:

• Medzi najdôležitejšie určite patrí zmena hracieho miesta pre 2 ligu, ktorá sa v záujme skvalitnenia súťaže presťahuje z tzv. Žltého ihriska na Rudohorskej do Haly B zimného štadióna, kde Banskobystrickej hokejbalovej únií vyšla v ústrety Správa športových zariadení mesta Banská Bystrica, a takisto aj poslanci mestského zastupiteľstva. • hrací deň pre 1.SHbL – STRED bude nedeľa • hracími dňami pre 2.SHbL – BB bude sobota a nedeľa • Druhá zmena so sebou prinesie možnosť zhliadnuť v meste pod Urpínom aj zápasy Slovenskej Hokejbalovej extraligy, keďže niekoľko zápasov bude banskobystrický štadión domovským stánkom tímu N-Sport Trend Pohronie. • Tretia zmena súvisí s postupnou zmenou hracieho modelu súťaží z 2 – ligovej na 3 – ligovú súťaž od sezóny 2013/2014 • Štvrtou výraznou zmenou bude možnosť štartu brankára z 2.SHbL – BB v 1.SHbL – STRED, pričom štart bude obmedzený na 5 zápasov počas celej sezóny • Ďalšou zmenou je pokračovanie Hokejbalovej Prípravky, ktorá sa uskutoční od 5.septembra! Tréningy budú pravidelne každú stredu a budú zadarmo!

Cieľom Banskobystrickej hokejbalovej Únie je aj zvýšenie komfortu pre fanúšikov najúspešnejšieho kolektívneho športu na Slovensku, k čomu určite prispeje možnosť sledovať zápasy nezávisle od počasia na krytom štadióne. Avšak nechceme sa uspokojiť s týmto stavom a preto naďalej pokračujeme v snahe vybudovať v Banskej Bystrici hokejbalovú arénu, ktorá je v súčasnej dobe vo fáze schvaľovania v areáli ZŠ Pieninská.

BBHbÚ

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM