Michal Majer Rôzne

Štadión je bez peňazí a v dezolátnom stave

Výpadok podielových daní sa podpísal aj pod rekonštrukciu zimného štadióna, ktorého obnova je momentálne pozastavená. Ani nedávna rekonštrukcia podľa slov kompetentných nepomohla vyriešiť jeho katastrofálny stav, keďže sa dotkla len okrajových vecí a

„Všetko je tu zastarané, rolby nefungujú, stále treba dávať finančné prostriedky na to, aby sa vôbec udržala prevádzka tohto štadióna,“ uviedol na margo zlej situácie Ivan Šabo zo Správy športových a telovýchovných zariadení mesta a pokračuje: //„V piatok nám štadión opäť vykradli. Sú tu pravidelne krádeže. Štadión totiž nie je strážený, lebo nie sú finančné prostriedky, aby sme zaplatili nočného vrátnika.“ // Aj keď sa v posledných dvoch rokoch investovali do rekonštrukcie štadióna desiatky miliónov bývalých korún, akútne nedostatky s výnimkou prehnitej strechy sa vôbec neriešili. Kozmetická úprava v podobe novej tribúny síce halu vynovila, ale zároveň odčerpala finančné prostriedky, ktoré sú v súčasnosti potrebné na opravu zastaraného vybavenia, dostavbu zázemia pre hráčov, či na samotnú prevádzku štadióna.

Celkový rozpočet na aktivity spojené so športom a telovýchovou predstavuje približne 400 tisíc eur. Viac ako polovica z týchto peňazí ide len na prevádzku zimného štadióna. Ak sa však na nevyhnutné veci nenájdu potrebné finančné prostriedky hrozí, že štadión zatvoria. Jednou z problémových oblastí sú aj šatne. Aj keď boli čiastočne zrekonštruované, vymaľované a odstránila sa z nich pleseň, stále pôsobia dojmom provizória a je v nich nedostatok miesta. „Chceli by sme aspoň dostavať šatne pre našich žiakov. Tie sú v súčasnosti v dezolátnom stave a používajú sa len preto, lebo deti by sa museli prezliekať vonku,“ hovorí Šabo.

Zlá finančná situácia sa dotkla aj družstva seniorov, ktoré sa pripravuje na štart najvyššej hokejovej súťaže. Hokejisti musia v týchto dňoch trénovať v tzv. hale B namiesto hlavnej haly, ktorá je kvôli nedostatku financií stále bez ľadu. Z tohto dôvodu odohrajú domáce prípravné zápasy na štadióne Brezna. „Nebudeme mať možnosť vyskúšať si domáce prostredie. Do veľkej haly sa dostaneme až tesne pred ligou, takže budeme mať istý hendikep. Museli sme tiež prehodnotiť program prípravných zápasov a celý program prípravy, ale musíme sa prispôsobiť tomu, ako to je,“ popisuje problémy banskobystrického tímu seniorov Vlastimil Plavucha, manažér HC´05 Banská Bystrica.

moo Foto: Flickr.com by Kachle

Štadión je bez peňazí a v dezolátnom stave
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM