Michal Majer Krimi

Sprísnili trest pre bitkára Róberta

Trest odňatia slobody na osem mesiacov v najľahšom väzení vymeral dnes odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre 21-ročného Róberta Baculíka zo Zvolena. Mladík v Banskej Bystrici pod vplyvom alkoholu udrel tzv. hlavičkou do nosa 26-ročného

Trest odňatia slobody na osem mesiacov v najľahšom väzení vymeral dnes odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre 21-ročného Róberta Baculíka zo Zvolena. Incident sa stal v noci na 5. júna 2010 na parkovisku pred klubom Ministry of Fun, ktorý sídli v objekte Európa v Banskej Bystrici. Róbert najprv „hlavičku“ uštedril Marekovi, čím mu zlomil nos, spôsobil pomliaždenie tváre a ľavého oka s krvácaním do spojiviek. Následne hlavou udrel do líca i Marekovho kamaráta Patrika a jeho sestru Miriam zhodil na zem. Marek sa liečil dva týždne, Miriam sa zo zranení ľavej ruky zotavovala desať dní.

Okresný súd vzhľadom na to, že Róbert urobil vyhlásenie o vine a svoje konanie oľutoval, mu uložil trest dva mesiace nepodmienečne. Súd prihliadal i na vek obžalovaného a ďalšie poľahčujúce okolnosti. Mladík si našiel zamestnanie, popritom študuje na technickej škole a zaviazal sa napadnutým zaplatiť bolestné vo výške 1 489 a 446 eur. Priťažilo mu však, že útok spáchal v skúšobnej lehote predchádzajúceho podmienečného odsúdenia. Zvolenčan vyhlásil, že už nikdy v živote sa nedopustí žiadneho trestného činu. Voči rozsudku okresného súdu sa odvolal prokurátor, ktorý pre bitkára Róberta požadoval prísnejší trest.

Mladík už bol v minulosti súdne trestaný a nepoučil sa z toho. Odvolací senát prokurátorovi vyhovel a Baculíkovi zvýšil trest z dvoch mesiacov na osem. Podľa odvolaciehu senátu prvostupňový súd ukladal trest pod hranicou trestnej sadzby, ktorá je šesť mesiacov až tri roky, hoci na to neboli splnené podmienky. Rozsudok je právoplatný.

Zdroj: SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM