Tlačové správy

Spoznorský dar ako sa patrí: 200 futbalových klubov dostane nové dresy

Šport je zjednodušene povedané dedičstvo. O toto dedičstvo je však potrebné starať sa, zveľaďovať ho a s tým, žiaľ, súvisí aj jeho financovanie. Bez neho zhasli už viaceré vychádzajúce hviezdy. Ak sa aj nájdu prostriedky na financovanie športu, väčšinou mieria len do tých najvyšších líg.

Ilustračný obrázok k článku Spoznorský dar ako sa patrí: 200 futbalových klubov dostane nové dresy
Zdroj: Dnes24.sk

A malé ligy ostávajú nepovšimnuté. Zabúdame však na to, že aj tí najlepší športovci začínali v malých dedinských ligách, ktoré majú v súčasnosti problém existovať. Futbal je jedným z najobľúbenejších športov, ak nie aj ten naj. Práve preto prišla** Erika Karová**, konateľka spoločnosti BCF, s projektom BCF CUP 2015, ktorý pomôže futbalovým klubom na Slovensku.

BCF CUP 2015, čo presne projekt v sebe skrýva?
200 futbalových, prevažne dedinských klubov, dostane sponzorsky sadu dresov. Tieto kluby sa automaticky zaradia do súťaže BCF CUP 2015, ktorý sa bude konať budúci rok. Na futbalovom ihrisku VŠC Dukla Banská Bystrica sa kluby budú uchádzať o Pohár BCF a hlavnú výhru 5 000 eur. Aj toto je cesta, ktorou chceme ísť.

Čo vás viedlo k myšlienke takouto formou podporiť futbal?
Leží mi na srdci podpora športu a šikovných športovcov. Športovec ako jednotlivec má omnoho menší problém napríklad zúčastniť sa pretekov ako plný autobus futbalistov. Počtom členov sa násobia aj výdavky. Zoberte si len cestovné náklady, ubytovanie na sústredení, športové dresy. My venujeme sponzorsky dresy celému mužstvu a ešte im aj dáme možnosť zúročiť svoje športové nadanie získaním finančnej výhry.

Ako sa klubom páči tento projekt?
Kluby sú nadšené. Nestáva sa im často, aby za nimi niekto prišiel, dal im niečo pre nich potrebné a nič za to nechcel. S projektom sme začali pred asi dvoma mesiacmi a už 17 mužstiev sa teší z nových dresov.

(PR) – Za obsah i fotografie zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM