Tlačové správy

Športujete a máte pravidelný pohyb? Nezabúdajte na minerály. Vieme, ktoré by vám nemali chýbať

Aktívne životné tempo si vyžaduje stopercentné fungovanie nášho organizmu. Aby sme svoj fyzický aj psychický potenciál mohli naplno využiť, potrebujeme sa udržiavať v dobrej kondícii. Dávajte si preto pozor, aby vám nechýbali tieto minerálne látky.

Ilustračný obrázok k článku Športujete a máte pravidelný pohyb? Nezabúdajte na minerály. Vieme, ktoré  by vám nemali chýbať
Zdroj: TASR

Pravidelné dopĺňanie tekutín, ale i minerálov je základom, na ktorý nesmieme zabúdať. Aký je však skutočný vzťah medzi športom a minerálnou vodou? Je pitie minerálnej vody po športe vhodné?

Minerálna voda Budiš, ktorá sa vyznačuje unikátnym zložením minerálov, jedinečnou chuťou a blahodarnými účinkami na ľudské zdravie, predstavuje ideálny prostriedok doplnenia minerálov po fyzickej aktivite.

Minerálna voda ako súčasť pitného režimu

Súčasťou zdravého životného štýlu je bezpochýb dostatočný pitný režim. Voda je nevyhnutná pre správne fungovanie chemických a fyzikálnych pochodov v našom tele. Aktívny človek stratí prirodzeným vylučovaním denne približne 1,5 až 3 litre tekutín. S vodou odchádzajú z organizmu dôležité minerálne látky, ktoré je potrebné neustále dopĺňať. Ideálnym spôsobom sú v tomto prípade minerálne vody, ktoré obsahujú najmä minerály: sodík, draslík, horčík a vápnik.

Minerálna látka Denná spotreba Dôležité pre Prejavy nedostatku
Sodík 23g Udržanie napätia v tkanive Poruchy krvného obehu, hnačky
Draslík 35g Udržanie napätia v tkanive Ochabnuté svaly, poruchy látkovej výmeny
Horčík 300–350mg Rovnováha organizmu Precitlivelosť, svalové kŕče
Vápnik 1000–1200mg Stavba kostí, zubov Odvápnenie kostí

Minerálne vody sú vhodným doplnkom výživy a ich podiel v rámci pitného režimu je dôležitý. V niektorých situáciách, ako napríklad pri športe alebo fyzickej námahe sú ideálnym zdrojom na krytie nedostatku vody a minerálnych látok. Nemali by však byť jediným zdrojom tekutín pre človeka. V lete, u ľudí pracujúcich v horúcom prostredí a u športovcov sú vyššie straty minerálov a denný príjem minerálnych vôd môže byť vyšší.

Význam minerálnej vody pre športovcov

Pitie minerálnej vody prispieva k detoxikácii organizmu a ich dopĺňanie výdatne posilňujeme imunitný systém. Pre športovcov a aktívnych ľudí má aj ďalšie významy: napomáha napríklad kvalitnejšej regenerácii a redukuje bolesť väzov a svalov po tréningu.

Vyvážený pitný režim je teda nesmierne dôležitý. Nedostatok minerálov môže totiž športový výkon zhoršiť a zároveň spomaliť dobu regenerácie tela po fyzickej aktivite. Nie je však možné minerálnou vodou suplovať príjem pramenitej vody. Minerálna voda Budiš nahrádza nedostatok minerálov v tele a vhodne dopĺňa ich dennú potrebu. Je preto ideálnou súčasťou pitného režimu. Priaznivo pôsobí na tráviaci trakt, dýchací systém a činnosť obličiek. Vhodne dopĺňa dennú potrebu vápnika, čím pôsobí preventívne proti vzniku osteoporózy. Doprajte si preto okrem pramenitej vody i minerálnu vodu Budiš, ktorá nielen božsky chutí, ale je i mimoriadne vhodná najmä po športovom výkone. Keď ju raz začnete piť. Neviete s tým prestať!

Vedeli ste že…

• Aktívny človek stratí prirodzeným vylučovaním denne približne 1,5 až 3 litre tekutín.
• Ideálnym spôsobom sú v tomto prípade minerálne vody, ktoré obsahujú minerály: sodík, draslík, horčík a vápnik.
• V lete, u ľudí pracujúcich v horúcom prostredí a u športovcov sú vyššie straty minerálov a denný príjem minerálnych vôd môže byť vyšší.
• Nedostatok minerálov môže totiž športový výkon zhoršiť a zároveň spomaliť dobu regenerácie tela po fyzickej aktivite.
• Minerálna voda Budiš nahrádza nedostatok minerálov v tele a vhodne dopĺňa ich dennú potrebu. Je preto ideálnou súčasťou pitného režimu.

titulná foto: ilustračná

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

Športujete a máte pravidelný pohyb? Nezabúdajte na minerály. Vieme, ktoré  by vá
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM