Michal Majer Rôzne

Športovcom Dukly pomôže nová posilňovňa

Zrekonštruované priestory Vojenského športového centra Dukla v Banskej Bystrici dnes slávnostne odovzdali do užívania. Novovybudovanú posilňovňu pre športovcov Dukly symbolickým prestrihnutím pásky otvoril minister obrany Slovenskej republiky.

Posilňovňa, ktorá sa nachádza v priestoroch VŠC Dukla na Štiavničkách prešla kompletnou rekonštrukciou. Okrem výmeny okien a novej podlahy do nej pribudli aj najmodernejšie posilňovacie zariadenia. //„Nová posilňovňa sa svojím vybavením vyrovná aj tým, ktoré používajú vrcholoví športovci pri príprave na olympiádu,“ //povedal na adresu zrekonštruovaných priestorov riaditeľ VSČ Dukla Peter Korčok.

Modernizácia priestorov stála viac ako 350 tisíc eur, ktoré boli vyčlenené z rezortu ministerstva obrany. Posilňovňa je určená na prípravu športovcov Dukly a v prípade prenájmu poslúži aj domácim futbalistom. „Tieto priestory nie sú určené pre potreby verejnosti, ale výhradne našim vrcholovým športovcom,“ dodal Korček.

Na slávnostnom otvorení sa zúčastnil aj minister obrany Slovenskej republiky Jaroslav Baška. „Dúfam, že k tejto miestnosti nebudete pristupovať ako ku stredovekej mučiarni, ale ako k vyhni, vďaka ktorej budete môcť ukovať cenné kovy,“ povedal minister na adresu posilňovne, v ktorej sa budú na olympiádu pripravovať aj medailisti Anastasia Kuzminová a Pavol Hurajt. Práve ten bol na otvorení prítomný. „Stroje, ktoré sú tu, boli aj na olympiáde, takže viem ako ich používať. Priznám sa však, že bežecké pásy veľmi neobľubujem, ale radšej si zabehám v lese,“ povedal bronzový medailista. Okrem Hurajta sa na otvorení zúčastnili aj ďalší športovci, ktorí dosahujú pekné výsledky nielen u nás, ale aj v zahraničí. „Tieto zariadenia síce nepoužívam na komplexnú prípravu pred súťažou, ale na naberanie svalstva a objemu veľmi dobre poslúžia,“ povedal kulturista Igor Kočiš.

Otvorenie zrekonštruovaných priestorov sprevádzalo aj odovzdávanie vojenských medailí a pamätných medailí ministra obrany. Tie získali napríklad kladivárka Martina Hrašnová, či kulturistka Jana Purdiaková. Ministerstvo obrany čaká ešte 7. júna položenie základného kameňa lodenice v Liptovskom Mikuláši.// „Tieto priestory budú slúžiť našim vodákom, pretože aj tí dosahujú pekné výsledky a treba ich aj takto v boji o medaily podporiť. Chceme, aby boli spokojní nielen naši zimní, ale aj letní olympionici,“ //povedal minister na záver.

moo

posilnovna
9
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM