Jakub Forgács Kultúra

Špeciálny prehľad na marec pre Bystričanov: 10 lákadiel, ktoré by ste počas mesiaca nemali vynechať

Nový mesiac klope na dvere. Áno, je to tak. Ani sme sa nenazdali a prichádza marec. Už teraz je vhodný čas porozmýšľať, čo budete počas neho robiť. Predstavujeme vám 10 lákadiel, ktoré odporúčame zažiť na vlastné oči.

Ilustračný obrázok k článku Špeciálny prehľad na marec pre Bystričanov: 10 lákadiel, ktoré by ste počas mesiaca nemali vynechať
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Prinášame vám špeciálny prehľad pre Bystričanov, ale aj ľudí z okolia nášho mesta. Vybrané sú v ňom podujatia, ktoré môžu zlákať aj vás. Pozrieť si môžete rovnú desiatku z podujatí, ktoré odporúčame v marci u nás zažiť.

MAJSTROVSTVÁ SLOVENSKA V LATINSKOAME­RICKÝCH TANCOCH

5. marca 2016 od 10:00, Športová hala Dukla

Ak aj vám učarovali horúce latinskoamerické rytmy, zbystrite pozornosť. Už začiatkom marca sa pod Urpínom budú konať Majstrovstvá Slovenska v latinskoame­rických tancoch a nebude chýbať ani show finalistov majstrovstiev sve­ta.

NA VRCHOL V EUROPE

5. marca 2016 od 15:00, Europa SC Banská Bystrica

30 najlepších bežcov z 10 kvalifikačných kôl si aj tento rok zmeria sily v behu v banskobystrickom nákupnom centre. Bežať sa bude, ako inak, do vrchu na trenažéroch.

BANSKÁ BYSTRICA CUP 2016

12. – 13. marca 2016, Krytá plaváreň Štiavničky

Do Banskej Bystrice prídu čoskoro po skokanoch do výšky ďalší svetoví športovci – plavci. V bazéne Štiavničky sa budú plniť limity na OH 2016 do Ria. Banskobystrický pohár je jeden z najväčších plaveckých mítingov na Slovensku.

MARCOVÉ POTULKY MESTOM: STOPY ŽIDOVSKEJ PRÍTOMNOSTI V BANSKEJ BYSTRICI

13. marca 2016 o 14:00, Cikkerova sieň – radnica, Námestie SNP 1

Židovská komunita zanechala v Banskej Bystrici výrazné stopy v jej kultúrnom a hospodárskom živote. V prvej časti Potuliek mestom sa dozviete viac o tom, ako sa jej členovia stali trvalou súčasťou mesta a ako tu žili.

VEĽKONOČNÉ TRHY

15. – 21. marca 2016, Námestie SNP

Obľúbené Veľkonočné trhy sa na verejnom priestranstve Námestia SNP v Banskej Bystrici uskutočnia od v polovici marca. Nakúpiť si tradičné dobroty či remeselné výrobky budete môcť opäť v desiatkach stánkov.

BANSKOBYSTRICKÝ GASTRO CUP

18. – 19. marca 2016, Hotel Lux

V Banskej Bystrici budete môcť zažiť veľa dobrého jedlo a ešte lepších kuchárov a cukrárov na jednom mieste. Pripravte sa na Banskobystrický Gastro Cup 2016 & II. ročník prezenačno-súťažnej výstavy kuchárov a cukrárov.

BETRAYERS OF BLOOD PT. 12: FUNERAL

19. marca 2016 o 19:00, RC Tartaros

Zradcovia Krvi došli až na koniec svojej cesty. Do rozlúčkovej zostavy si vybrali to najlepšie, čo slovenská scéna ponúka. Príďte si ešte naposledy vychutnať túto jedinečnú hudobnú akciu a zároveň osláviť príchod jarnej rovnodennosti.

SLOVAK TANGO

20. marca 2016 o 18:00, Robotnícky dom

Milovníci kvalitnej hudby a hlavne ženy, toto by ste nemali prehliadnuť. V marci sa v Robotníckom dome dočkáme koncertu Slovak Tango – Ženy nemožno ignorovať.

T. V. RECEPTY

23. marca 2016 o 19:00, BDNR

Na svoje si v marci prídu aj tí, ktorým učarovalo divadlo. V Bábkovom divadle na Rázcestí sa môžete tešiť na predstavenie T. V. Recepty – O živote Terézie a Jána Vansu z Fortničky.

AVANTASIA

27. marca 2016 o 19:00, Zimný štadión

Projekt Tobiasa Sammeta (spevák populárnych Edguy), sa ihneď po vydaní diela „Avantasia – The Metal Opera Part 1“ v roku 2001 stal populárnejším ako domovskí Edguy. Tobias Sammet taktiež už slovenských fanúšikov pozná a preto je jasné, že Veľkonočný víkend pre slovenských fanúšikov bude doslova veľkonočný. Koncert v Banskej Bystrici bude trvať minimálne 3 hodiny a bude prierezom najväčších hitov tejto pravdepodobne najúspešnejšej rockovej opery všetkých čias.

Čítajte tiež:

Prehľadná pomôcka pri rozmýšľaní, ako stráviť víkend v Bystrici: 10 akcií, ktoré odporúčame zažiť

Máme sa naozaj na čo tešiť: Veľký prehľad TOP 30 podujatí v Bystrici v roku 2016

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM